Ινδία: Αναβλήθηκε η εκτέλεση των βιαστών μιας 23χρονης φοιτήτριας

Ινδία: Αναβλήθηκε η εκτέλεση των βιαστών μιας 23χρονης φοιτήτριας

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 31/01/20, 20:29

TAGS

Η ινδική δικαιοσύνη ανέβαλε, σχεδόν την ύστατη στιγμή, την εκτέλεση τεσσάρων νεαρών που είχαν καταδικασθεί σε θάνατο για τον ομαδικό βιασμό μίας φοιτήτριας μέσα σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί, ένα συμβάν που είχε προκαλέσει αποτροπιασμό σε όλο τον κόσμο.

Ο απαγχονισμός των Μουκές Σινγκχ, Βινάι Σάρμα, Παουάν Γκούπτα και Ακσάι Θακούρ επρόκειτο να γίνει αύριο, Σάββατο, στις 06.00 τοπική ώρα (02.30, ώρα Ελλάδος), στις φυλακές Τιχάρ της ινδικής πρωτεύουσας.

Εντούτοις, σήμερα το απόγευμα, δικαστής στο Νέο Δελχί ανέστειλε την εκτέλεση, προτάσσοντας το επιχείρημα πως οι καταδικασθέντες δεν είχαν εξαντλήσει τελείως το δικαίωμά τους να εφεσιβάλουν την καταδικαστική απόφαση. Προς ώρας δεν έχει ανακοινωθεί νέα ημερομηνία για την εκτέλεση.

Η αρχική ημερομηνία, πάντως, είχε ορισθεί για τις 22 Ιανουαρίου, όμως για τους ίδιους ακριβώς δικανικούς λόγους είχε αναβληθεί για την 1η Φεβρουαρίου.

Οι τέσσερις κρατούμενοι, που θα απαγχονισθούν ταυτόχρονα, καταθέτουν εφέσεις ο ένας μετά τον άλλον, προσπαθώντας να κερδίσουν χρόνο.

Δύο εξ αυτών δεν έχουν καταθέσει ακόμη αίτημα για απονομή χάριτος από τον πρόεδρο της χώρας, παρότι η διοίκηση των φυλακών τους είχε ενημερώσει ότι πλησιάζει η ημερομηνία της εκτέλεσής τους.

Η υπόθεση του ομαδικού βιασμού μίας 23χρονης φοιτήτριας, η οποία εν συνεχεία υπέκυψε στα τραύματά της, είχε διαρρήξει εκκωφαντικά το πέπλο σιωπής που καλύπτει τα σεξουαλικά εγκλήματα και τη σχετική βία στην Ινδία, τις ελλείψεις και παραλείψεις της δικαιοσύνης ενάντια σε τέτοια αδικήματα, αλλά και για τη θέση και τη μεταχείριση των γυναικών στην κοινωνία της Ινδίας. Η υπόθεση πήρε τεράστια δημοσιότητα και προκάλεσε ογκώδεις διαδηλώσεις στη χώρα.

Αν σου άρεσε κάνε