Το Χονγκ Κονγκ κλείνει 10 σταθμούς μεθοριακής διέλευσης με την ηπειρωτική Κίνα

Το Χονγκ Κονγκ κλείνει 10 σταθμούς μεθοριακής διέλευσης με την ηπειρωτική Κίνα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:00 Δημιουργία 03/02/20, 13:57

Η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο 10 εκ των 13 σταθμών μεθοριακής διέλευσης με την ηπειρωτική Κίνα, παρά τα αιτήματα να κλείσουν εντελώς τα σύνορα για να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού.

Η Λαμ είχε ήδη κλείσει κάποια μεθοριακά περάσματα με την ηπειρωτική Κίνα, αναστέλλοντας επίσης τις μετακινήσεις με οχηματαγωγά πλοία και τρένα υψηλής ταχύτητας.

Η Κάρι Λαμ σημείωσε επίσης ότι το κλείσιμο όλων των μεθοριακών περασμάτων με την ηπειρωτική Κίνα "δεν είναι ούτε κατάλληλο ούτε πρακτικό μέτρο" ενώ είναι "μεροληπτικό", αλλά πρόσθεσε ότι "δεν μπορεί να αποκλείσει περαιτέρω μέτρα, αν εξελιχθεί η κατάσταση".

Σήμερα εκατοντάδες εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία του Χονγκ Κονγκ πραγματοποιούν απεργία με αίτημα να κλείσουν εντελώς τα σύνορα με την ηπειρωτική Κίνα, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.

Η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ δήλωσε σχετικά ότι η απεργία αυτή είναι "εξαιρετικά κακή" και βάζει σε κίνδυνο τους ασθενείς.

Εξάλλου κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου η Κάρι Λαμ παραδέχθηκε ότι υπάρχει έλλειψη μασκών στο Χονγκ Κονγκ, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα αυτό δεν μπορεί να επιλυθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αν σου άρεσε κάνε