Ο Ερντογάν ανακοινώνει την Τετάρτη τις κινήσεις του για τη Συρία

Ο Ερντογάν ανακοινώνει την Τετάρτη τις κινήσεις του για τη Συρία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:30 Δημιουργία 11/02/20, 14:29

Νέα επικίνδυνη τροπή λαμβάνει η ένοπλη κόντρα μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας, με τον Ταγίπ Ερντογάν να αναμένεται να ανακοινώσει αύριο, Τετάρτη, το σχέδιο της Άγκυρας ως απάντηση στις επιθέσεις που δέχονται τις τελευταίες εβδομάδες τα τουρκικά στρατεύματα από το συριακό στρατό του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σήμερα, ο συριακός στρατός επιτέθηκε εκ νέου εναντίον θέσεων παρατήρησης της Τουρκίας στην επαρχία Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι Σύροι αντάρτες που στηρίζονται από την Άγκυρα ενδέχεται να ανακτήσουν τον έλεγχο των περιοχών που έχασαν τις τελευταίες ημέρες γύρω από την πόλη Σαρακέμπ, ανατολικά της πόλης Ιντλίμπ, μετά την επιχείρηση που έχουν εξαπολύσει εκεί.

Από την πλευρά του, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο συριακός στρατός εγκατέλειψε σήμερα την πόλη Ναϊράμπ και ότι ένα ελικόπτερο του καταρρίφθηκε από τους Σύρους αντάρτες που υποστηρίζει η Άγκυρα. Από τις επιθέσεις του συριακού στρατού έχουν σκοτωθεί 13 Τούρκοι στρατιώτες στην Ιντλίμπ την τελευταία εβδομάδα, προκαλώντας τα αντίποινα της Άγκυρας.

Αν σου άρεσε κάνε