Κοροναϊός: «Σαρώνει» ζωές στην Κίνα - Αγώνας δρόμου για το εμβόλιο

Κοροναϊός: «Σαρώνει» ζωές στην Κίνα - Αγώνας δρόμου για το εμβόλιο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 08:59 Δημιουργία 13/02/20, 08:30

Απίστευτες διατάσεις έχει λάβει η επιδημία του κοροναϊού στην Κίνα, η οποία μετρά άλλους 242 θανάτους μέσα σε μόλις ένα 24ωρο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αριθμός των θυμάτων στην Κίνα ανέρχεται πλέον στους 1310 και στους 1.355 συνολικά σε όλον τον κόσμο.

Την ίδια στιγμή, ο αγώνας δρόμου για την κατασκευή ενός εμβολίου που θα ανακόψει την εξάπλωση του φονικού ιού, συνεχίζεται.

Όπως αποκάλυψε η επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, θα χρειαστούν από 12 έως 18 μήνες τουλάχιστον, μέχρι να δοθεί σε δημόσια χρήση ένα φάρμακο.

Στο μεταξύ, στην επαρχία Χουμπέι, όπου εκδηλώθηκε η επιδημία, επιβεβαιώθηκαν άλλες 14.849 περιπτώσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων σε τοπικό επίπεδο στους 48.206 και πάνω από 60.000 συνολικά στην Κίνα.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η επιτροπή διευκρίνισε ότι άρχισε να συμπεριλαμβάνει στην καταμέτρησή της κρούσματα, τα οποία διαγιγνώσκονται με νέες κλινικές μεθόδους από σήμερα, Πέμπτη.

ΗΠΑ: Δεύτερο κρούσμα στη βάση του Σαν Ντιέγκο

Στο μεταξύ, δεύτερο κρούσμα πολίτη που έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό COVID-19 που έχει προκαλέσει εκατόμβες νεκρών στην Κίνα, εντοπίστηκε την Πέμπτη στη στρατιωτική βάση του Σαν Ντιέγκο, στις ΗΠΑ, αυξάνοντας τον αριθμό των ασθενών στις ΗΠΑ στους 14.

Ο ασθενής ήταν ανάμεσα τους 232 που μεταφέρθηκαν με αεροπλάνο από την πόλη Ουχάν της Κίνας και βρίσκονταν σε καραντίνα από τις αρχές του Φεβρουαρίου.

Η αρμόδια αμερικανική υπηρεσία που εξέτασε τους δύο ασθενείς, αποφάνθηκε ότι είχαν κολλήσει από το διάστημα που ήταν στην Κίνα.

Οι δύο ασθενείς είχαν μεταφερθεί με διαφορετικά αεροπλάνα και είχαν εγκατασταθεί σε διαφορετικές κατοικίες μέσα στη βάση Marine Corps Air Station Miramar.

«Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο εντός των εγκαταστάσεων», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του CDC.

Ως σήμερα, επτά κρούσματα του κοροναϊού έχουν εντοπιστεί στην Καλιφόρνια, δηλαδή τα μισά από το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις ΗΠΑ, κανένα από τα οποία δεν ήταν μοιραίο.

Σε δύο από τα κρούσματα, ο ιός πιστεύεται ότι μεταδόθηκε από τον έναν ασθενή στον άλλο στις ΗΠΑ: πρόκειται σε αμφότερες τις περιπτώσεις για παντρεμένα ζευγάρια, το ένα μέλος των οποίων είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Κίνα και μόλυνε το άλλο εν αγνοία του.

Άλλα 44 κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess

Επίσης, ο Ιάπωνας υπουργός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι επιβεβαιώθηκαν 44 νέα κρούσματα του κοροναϊού πάνω στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο παραμένει σε καραντίνα στα νερά λίγο έξω από τη Γιοκοχάμα, έπειτα από εξετάσεις σε 221 επιβαίνοντες.

Αυτό αυξάνει σε 218 τον συνολικό αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο, συμπεριλαμβανομένων επιβατών και μελών του πληρώματος, που έχουν μολυνθεί από τον ιό επί του συνόλου των 3.700 και πλέον επιβαινόντων, χωρίς να λογαριάζεται ένας αξιωματικός καραντίνας που επίσης μολύνθηκε αυτή την εβδομάδα.

Αν σου άρεσε κάνε