Έτοιμη για τον πρώτο ανασχηματισμό η κυβέρνηση Τζόνσον

Έτοιμη για τον πρώτο ανασχηματισμό η κυβέρνηση Τζόνσον

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:09 Δημιουργία 13/02/20, 12:08

Έτοιμοι για τον πρώτο ανασχηματισμό μετά την ευρεία νίκη του Συντηρητικού Κόμματος στις εκλογές τις 12ης Δεκεμβρίου είναι κορυφαίοι υπουργοί του Μπόρις Τζόνσον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει αλλαγές στην κυβέρνησή του εντός των επόμενων 24 ωρών, αν και μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το μέγεθος των αλλαγών αυτών.

Σύμφωνα με πηγή από την Ντάουνινγκ Στριτ, την οποία επικαλείται το BBC, ο Μπόρις Τζόνσον θα «ανταμείψει εκείνους τους βουλευτές που εργάστηκαν σκληρά για να επιτύχουν τις προτεραιότητες αυτής της κυβέρνησης, να περάσουν τη χώρα σε άλλο επίπεδο και να προχωρήσουν στις αλλαγές που ψήφισαν οι πολίτες πέρσι».

Οι περισσότεροι υπουργοί έχουν αναλάβει καθήκοντα μόλις για έξι μήνες, καθώς διορίστηκαν από τον Τζόνσον όταν ανέλαβε τον πρωθυπουργικό θώκο τον περασμένο Ιούλιο, αντικαθιστώντας στην ηγεσία των Τόρις την Τερέζα Μέι.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός άφησε το υπουργικό συμβούλιο σχεδόν ανέπαφο μετά τη νίκη του κόμματος τον Δεκέμβριο, αφήνοντας τις μεγάλες αλλαγές – σύμφωνα με πηγές – για μετά το Brexit που πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιανουαρίου.

Αν σου άρεσε κάνε