Τουλάχιστον 8 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 8 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 17/02/20, 16:58

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 16 τραυματίστηκαν στην πόλη Κετά του Πακιστάν, εξαιτίας επίθεσης αυτοκτονίας στη διάρκεια διαδήλωσης ισλαμιστών.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, η βόμβα εξερράγη έξω από το κέντρο Τύπου της Κετά, πρωτεύουσας της επαρχίας Μπαλουχιστάν, ενώ ήταν σε εξέλιξη η κινητοποίηση υποστηρικτών σουνιτικής οργάνωσης. Η κινητοποίηση πραγματοποιούνταν προς τιμήν του πρώτου χαλίφη του Ισλάμ.

Δράστης της επίθεσης φέρεται να είναι ένας άνδρας που έφερε πάνω του εκρηκτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των νεκρών είναι και αστυνομικοί, ενώ πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Εξαιτίας της έκρηξης προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε κτίρια και οχήματα.

Μέχρι στιγμής, κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης. Στο Μπαλουχιστάν δρουν αυτονομιστικές οργανώσεις σιιτικές αλλά και σουνιτικές, οι οποίες έχουν πραγματοποιήσει ξανά επιθέσεις στην περιοχή. Το Μπαλουχιστάν είναι μία από τις πλέον φτωχές περιοχές του Πακιστάν, παρά το γεγονός ότι είναι πολύ πλούσια σε φυσικούς πόρους, και είναι πολύ έντονο το αίτημα της αυτονομίας.

Αν σου άρεσε κάνε