Πληροφορίες από Λιβύη για επίθεση των δυνάμεων Χάφταρ σε τουρκικό πλοίο

Πληροφορίες από Λιβύη για επίθεση των δυνάμεων Χάφταρ σε τουρκικό πλοίο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:33 Δημιουργία 18/02/20, 17:31

TAGS

Το λιμάνι της πρωτεύουσας της Λιβύης, της Τρίπολης, δέχθηκε επίθεση σήμερα, δήλωσε ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη Γασάν Σαλάμε, στο πιο πρόφατο επεισόδιο βίας στη μάχη για τον έλεγχο της έδρας της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της χώρας.

Ρεπόρτερ του Reuters στην Τρίπολη, την οποία οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ προσπαθούν να κατακτήσουν σε μια επίθεση που διαρκεί σχεδόν έναν χρόνο, είδε πυκνό καπνό να υψώνεται από την περιοχή του λιμανιού. Λιμενική πηγή δήλωσε πως επλήγη μια αποθήκη, αλλά κανένα πλοίο.

Αργότερα το πρακτορείο Reuters μετέδωσε πως τα πλοία, περιλαμβανομένων και δεξαμενόπλοιων, που βρίσκονταν στο λιμάνι της Τρίπολης, εκκενώθηκαν έπειτα από μια επίθεση.

Την ίδια ώρα οι δυνάμεις της ανατολικής Λιβύης, που προσπαθούν να καταλάβουν την πρωτεύουσα από τον Απρίλιο, ανακοίνωσαν πως επιτέθηκαν σε τουρκικό πλοίο το οποίο ξεφόρτωνε όπλα, σύμφωνα με αξιωματούχο των δυνάμεων αυτών.

Στο μεταξύ, ο απεσταλμένος του ΟΗΕ κάλεσε επίσης τις διάφορες χώρες να βοηθήσουν τα Ηνωμένα Έθνη να ελέγξουν την τήρηση του εμπάργκο όπλων στη χώρα.

«Όποιος μπορεί να βοηθήσει στην επιτήρηση του εμπάργκο όπλων είναι καλοδεχούμενος, είπε κατά την έναρξη του δεύτερου κύκλου των συζητήσεων της διαλιβυκής στρατιωτικής επιτροπής. «Αν αυτό γίνει από τους Ευρωπαίους ή από άλλους, (...) δεν είναι πρόβλημα για εμένα», πρόσθεσε.

Ο Σαλάμε απηύθυνε την έκκληση αυτή καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε χθες σε συμφωνία για την ανάπτυξη πολεμικών πλοίων στα ανατολικά της Λιβύης με σκοπό να εμποδιστεί η παράδοση όπλων στη χώρα υπό την προϋπόθεση, που έθεσαν πολλές χώρες, ότι αυτή η επιχείρηση δεν θα αφεθεί να ενθαρρύνει τη διέλευση μεταναστών.

Αν σου άρεσε κάνε