Κοροναϊός: Ο χαμηλότερος αριθμός νέων κρουσμάτων από την 23η Ιανουαρίου

Κοροναϊός: Ο χαμηλότερος αριθμός νέων κρουσμάτων από την 23η Ιανουαρίου

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:16 Δημιουργία 20/02/20, 08:27

Συνολικά 394 νέα κρούσματα του κοροναϊού, αριθμός που είναι ο χαμηλότερος από την 23η Ιανουαρίου, κατέγραψαν οι αρχές στην ηπειρωτική Κίνα την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε έτσι σε 74.576 στην ηπειρωτική Κίνα, εξαιρουμένων των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο. Ο απολογισμός των νεκρών από το ξέσπασμα της επιδημίας αυξήθηκε κατά 114 ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, σε συνολικά 2.118.

Στην κεντρική επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης, αναφέρθηκαν 108 νέοι θάνατοι, οι 88 εκ των οποίων καταγράφηκαν στην Βουχάν. Πέραν της Χουμπέι, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων μειώθηκε για 16η συναπτή ημέρα στα 45. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην ίδια του Χουμπέι είναι μειωμένος σε σχέση με αυτόν της προηγουμένης (1.693).

Συνολικά 16.155 ασθενείς αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν.

Δύο νεκροί στο Diamond Princess

Στο μεταξύ, δύο ηλικιωμένοι περίπου 80 ετών, επιβάτες του Diamond Princess, απεβίωσαν.

Η Japan Times, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές, αναφέρει πως δύο ηλικιωμένοι που βρίσκονταν στο κρουαζιερόπλοιο, άφησαν την τελευταία τους πνοή, για να γίνουν τα πρώτα θύματα του πλοίου που παραμένει σε καραντίνα στην Ιαπωνία.

Την είδηση ανακοίνωσε και το τηλεοπτικό δίκτυο NHK. Στο Diamond Princess υπάρχουν 621 κρούσματα από τους 3.700 επιβάτες που βρίσκονταν πάνω σ’ αυτό, όταν διαγνώστηκε ένας επιβάτης με τον ιό.

Η εικόνα ανά χώρα έως σήμερα

Αν σου άρεσε κάνε