Μακελειό στη Γερμανία: Ακροδεξιός ο 43χρονος δράστης - Εντός των θυμάτων η μητέρα του

Μακελειό στη Γερμανία: Ακροδεξιός ο 43χρονος δράστης - Εντός των θυμάτων η μητέρα του

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:11 Δημιουργία 20/02/20, 12:02

Ακροδεξιός και υποστηρικτής θεωριών συνωμοσίας φέρεται να είναι ο δράστης, που άνοιξε πυρ έξω - ενώ οδηγούσε μία BMW - έξω από μπαρ με ναργιλέδες στην πόλη Χανάου, στο γερμανικό κρατίδιο της Έσσης, σκοτώνοντας συνολικά δέκα ανθρώπους.

Ο ίδιος, μάλιστα, βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του, ενώ δίπλα του κειτόταν το πτώμα της μητέρας του.

Ο μακελάρης είχε αφήσει πίσω του μία επιστολή κι ένα βίντεο, ενώ μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν υπάρχουν ενδείξεις για άλλους δράστες.

Συγκεκριμένα, ο δράστης ήταν από την πόλη Χανάου και λίγες ημέρες πριν από το έγκλημα, είχε ανεβάσει βίντεο στο YouTube, στο οποίο μιλώντας άπταιστα αγγλικά, έστειλε ένα «προσωπικό μήνυμα σε όλους τους Αμερικανούς».

Όπως έλεγε ο ίδιος, υπάρχουν υπόγειες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου τα παιδιά κακοποιούνται και σκοτώνονται. Οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να αφυπνιστούν και να «αγωνιστούν» κατά αυτών των συνθηκών.

Ωστόσο, το βίντεο δεν κάνει καμία αναφορά σε επικείμενη πράξη βίας στη Γερμανία.

Από την πλευρά της, η Γενική Εισαγγελία στη Φραγκφούρτη διενεργεί έρευνα, εξετάζοντας όλα τα υπάρχοντα στοιχεία.

Ο δράστης είναι 43 ετών και είναι γέννημα - θρέμμα της πόλης Χανάου. Εκεί τελείωσε το σχολείο. Μετά το σχολείο εργάστηκε ως υπάλληλος τράπεζας. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στην πόλη Μπαιρότ.

Αν σου άρεσε κάνε