Νέοι νεκροί Τούρκοι στρατιώτες στη Συρία - Αντίποινα της Άγκυρας

Νέοι νεκροί Τούρκοι στρατιώτες στη Συρία - Αντίποινα της Άγκυρας

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 20/02/20, 18:12
Δύο Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν από αεροπορικά πλήγματα των συριακών ενόπλων δυνάμεων κοντά στην περιοχή του Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε η Άγκυρα, σύμφωνα με την οποία περισσότεροι από 50 Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε αντίποινα.
Οι επιθέσεις αυτές σημειώνονται μία ημέρα αφότου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε ότι επίκειται μια τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στο Ιντλίμπ. Στην επαρχία αυτή οι συριακές δυνάμεις, με τη στήριξη της Ρωσίας, έχουν εξαπολύσει επίθεση για να την ανακαταλάβουν.
Πριν από λίγες ημέρες άλλοι 13 Τούρκοι στρατιώτες είχαν σκοτωθεί σε συριακές επιθέσεις και ο Ερντογάν απείλησε ότι η Άγκυρα θα πλήξει τις συριακές δυνάμεις «οπουδήποτε» στη Συρία εάν πληγεί και άλλος Τούρκος στρατιώτης.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανέφερε ότι «εξουδετερώθηκαν» σε αντίποινα 50 Σύροι στρατιώτες. Επίσης, καταστράφηκαν σε αντίποινα πέντε άρματα μάχης, δύο θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, δύο φορτηγά και ένα οβιδοβόλο.
Ο Φαχρετίν Αλτούν, ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, είπε ότι οι στρατιώτες, οι οποίοι βρίσκονταν στο Ιντλίμπ για «να αποκαταστήσουν την ειρήνη και να διαχειριστούν τις επιχειρήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας» σκοτώθηκαν από μια «επίθεση που διέπραξε το συριακό καθεστώς».
Αν σου άρεσε κάνε