Κοροναϊός: Περισσότερα από 500 κρούσματα σε φυλακές της Κίνας

Κοροναϊός: Περισσότερα από 500 κρούσματα σε φυλακές της Κίνας

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 21/02/20, 16:30

Ένας 29χρονος γιατρός, ο δεύτερος μετά τον οφθαλμίατρο που διέγνωσε πρώτος τα ανησυχητικά συμπτώματα του νέου κοροναϊού, έχασε τη ζωή του από τον Covid-19, ενώ οι αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν επίσης σήμερα περί τα 500 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε φυλακές σε τρεις επαρχίες της χώρας.

Τουλάχιστον 200 κρατούμενοι και επτά δεσμοφύλακες στην φυλακή Ρεντσένγκ στην πόλη Τζινίνγκ της επαρχίας Σαντόνγκ έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό, ανακοίνωσαν οι περιφερειακές υγειονομικές αρχές στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Η εφαρμογή μέτρων πρόληψης και ελέγχου δεν ήταν αποτελεσματική», παραδέχθηκε σήμερα ο Γου Λέι επικεφαλής των σωφρονιστικών αρχών της Σαντόνγκ.

Ο Σίε Ουεϊζούν, τοπικός αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης στην Σαντόνγκ, δύο στελέχη των σωφρονιστικών αρχών όπως και πέντε αξιωματούχοι της φυλακής αποπέμφθηκαν, ανακοίνωσε η περιφερειακή κυβέρνηση.

Παράλληλα τουλάχιστον 34 κρούσματα του έχουν επιβεβαιωθεί στη φυλακή Σίλιφενγκ της επαρχίας Ζεζιάνγκ.

Η Χουμπέι, επαρχία από την οποία ξεκίνησε η επιδημία, ανακοίνωσε σήμερα 271 κρούσματα του νέου κοροναϊού στις φυλακές της, εκ των οποίων 220 δεν είχαν καταγραφεί μέχρι στιγμής από τις περιφερειακές αρχές.

Σύμφωνα με μία τοπική επίσημη εφημερίδα, 230 κρούσματα έχουν καταγραφεί στις γυναικείες φυλακές της Βουχάν, οι δεσμοφύλακες της οποίας αποπέμφθηκαν επειδή δεν περιόρισαν την εξάπλωση της επιδημίας. Επίσης 41 άλλα κρούσματα καταγράφηκαν σε φυλακή στη Σαγιάνγκ.

Παρά τα δραστικά μέτρα περιορισμού που έχουν επιβληθεί στους πολίτες στην Κίνα, η άνοδος αυτή των κρουσμάτων στις φυλακές προκαλεί ανησυχία για την εμφάνιση νέων εστιών μόλυνσης σε χώρους όπου συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι.

Αν σου άρεσε κάνε