Τέταρτος νεκρός από τον κοροναϊό στην Ιταλία

Τέταρτος νεκρός από τον κοροναϊό στην Ιταλία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:07 Δημιουργία 24/02/20, 10:13

Στους τέσσερις έχει ανέβει ο αριθμός των νεκρών από τον κοροναϊό στην Ιταλία, αφότου σήμερα, Δευτέρα ανακοινώθηκε ένας ακόμη θάνατος.

Πρόκειται για έναν άνδρα 84 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Πάπα Τζιοβάνι στην πόλη Μπέργκαμο και αντιμετώπιζε προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας.

Όπως δήλωσε ο Τζούλιο Γκαλέρα, σύμβουλος Ευημερίας της περιφέρειας της Λομβαρδίας, «ένας 84χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Πάπα Τζιοβάνι πέθανε τα ξημερώματα της Δευτέρας».

Στο μεταξύ, το πρώτο θύμα του κορωνοϊού στην Ιταλία ήταν ένας άνδρας από την περιοχή του Βενέτο, συνταξιούχος οικοδόμος. Ο ασθενής νοσηλευόταν στο Σκιαβόνια για περίπου 10 ημέρες για άλλα θέματα υγείας και τελικά κόλλησε τον ιό και απεβίωσε. Ο άλλος ασθενής, ένας 67χρονος, παραμένει ακόμη νοσηλευόμενος.

Το δεύτερο θύμα του κορωνοϊού στην Ιταλία εντοπίστηκε στη Λομβαρδία: πρόκειται για μία γυναίκα 75 ετών. Είχε πάει στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου του Κοντόνιο, στην περιοχή Λόντι, για μια αναπνευστική κρίση, ακριβώς τις ημέρες που το ίδιο νοσοκομείο είχε επισκεφθεί ο υποτιθέμενος πρώτος «ασθενής», ένας 38χρονος που αποδείχθηκε τελικά πως νοσούσε από τον κορωνοϊό.

Όσο για το τρίτο θύμα του κορωνοϊού στην Ιταλία, πρόκειται για μία 68χρονη γυναίκα που πέθανε στο νοσοκομείο Κρέμα και η οποία νοσηλευόταν στην εντατική με ογκολογικά θέματα. «Η λοίμωξη επιδείνωσε μια ήδη πολύ σοβαρή κλινική εικόνα», εξήγησε ο σύμβουλος Ευημερίας, Τζούλιο Γκαλέρα, δίνοντας την είδηση του θανάτου του τρίτου θύματος του κορωνοϊού.

Στο μεταξύ, σε αρκετές μικρές πόλεις στις περιφέρειες της Λομβαρδίας και του Βένετο επιβήθηκε αποκλεισμός, όπερ σημαίνει ότι για τις επόμενες δύο εβδομάδες, 50.000 κάτοικοι δεν θα μπορούν να φύγουν από τις περιοχές αυτές χωρίς ειδική άδεια.

Ακόμη και εκτός της συγκεκριμένης ζώνης, πολλές επιχειρήσεις και σχολεία έχουν αναστείλει τις δραστηριότητές τους και αθλητικά δρώμενα έχουν ακυρωθεί - περιλαμβανομένων αρκετών ποδοσφαιρικών αγώνων. Οι αρχές ωστόσο δεν έχουν ακόμη εντοπίσει τον άνθρωπο που πρώτος έφερε τον ιό στη χώρα.

Αν σου άρεσε κάνε