Στους 6 οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Ιταλία

Στους 6 οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Ιταλία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:49 Δημιουργία 24/02/20, 15:33

Σε 6 ανέρχονται από το μεσημέρι της Δευτέρας οι νεκροί στην Ιταλία εξαιτίας του κοροναϊού Covid-19, με τις αρχές της ευρωπαϊκής χώρας να αντιμετωπίζουν έξαρση των κρουσμάτων από την επιδημία τις τελευταίες μέρες και με την κοινή γνώμη της Ιταλίας να δείχνει έκδηλα σημάδια πανικού λόγω του κοροναϊού.

Τον έκτο θάνατο επιβεβαίωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας (Ansa) αναφέροντας πως όλα τα θύματα είναι άτομα μεγάλης ηλικίας.

Πρόκειται για μία γυναίκα στην πόλη Κρέμα, που βρέθηκε θετική στο τεστ κοροναϊούκαι πέθανε στο νοσοκομείο της Μπρέσια, όπου μεταφέρθηκε την Κυριακή. Επρόκειτο για ασθενή με καρκίνο, με επιβαρυμένη ήδη κλινική εικόνα.

Εν μέσω της εξάπλωσης της επιδημίας, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στη Δευτέρα την κοινή αποστολή εμπειρογνωμόνων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που θα αναχωρήσει αυτή την εβδομάδα για να στηρίξει τις ιταλικές αρχές.

Σε αρκετές μικρές πόλεις στις περιφέρειες της Λομβαρδίας και του Βένετο επιβλήθηκε αποκλεισμός, όπερ σημαίνει ότι για τις επόμενες δύο εβδομάδες, 50.000 κάτοικοι δεν θα μπορούν να φύγουν από τις περιοχές αυτές χωρίς ειδική άδεια.

Ακόμη και εκτός της συγκεκριμένης ζώνης, πολλές επιχειρήσεις και σχολεία έχουν αναστείλει τις δραστηριότητές τους και αθλητικά δρώμενα έχουν ακυρωθεί - περιλαμβανομένων αρκετών ποδοσφαιρικών αγώνων. Οι αρχές ωστόσο δεν έχουν ακόμη εντοπίσει τον άνθρωπο που πρώτος έφερε τον ιό στη χώρα.

Αν σου άρεσε κάνε