Ο κοροναϊός δεν αποτελεί ακόμα πανδημία, τονίζει ο ΠΟΥ

Ο κοροναϊός δεν αποτελεί ακόμα πανδημία, τονίζει ο ΠΟΥ

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 24/02/20, 18:04

Νέες ανησυχίες για την πορεία εξάπλωσης του κοροναϊού Covid-19 εκτός της Κίνας εξέφρασε σήμερα, Δευτέρα, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγεσούς, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στη Γενέυη.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΠΟΥ, ο η εξάπλωση του κοροναϊού εκτός Κίνας είναι «ανησυχητική», με το φαινόμενο να μην χαρακτηρίζεται ακόμα ως πανδημία, αλλά έχοντας την προοπτική να ανακηρυχθεί ως τέτοια.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, μέχρι και σήμερα συνολικά 28 χώρες εκτός της Κίνας έχουν καταγράψει κρούσματα του κοροναϊού, με 23 θανάτους.

Εξάλλου, η Πολιτική Προστασία της Ιταλίας διευκρίνισε πριν από λίγο ότι από λάθος, νωρίτερα, μεταδόθηκε η είδηση του θανάτου μιας ηλικιωμένης ασθενούς στην πόλη Κρέμα της Βόρειας Ιταλίας.

Κατά συνέπεια, οι νεκροί από τον κοροναϊό, στην χώρα, μέχρι αυτή την στιγμή είναι έξι και όχι επτά.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19 στη γειτονική μας χώρα ανέρχονται σε τουλάχιστον 220, σημειώνοντας ραγδαία αύξηση από το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από την επιδημία είναι 9, με 6.527 να έχουν ελεγχθεί για τον κοροναϊό και να έχουν βγει αρνητικοί.

Αν σου άρεσε κάνε