Πιο κοντά η μετατροπή του κοροναϊού σε πανδημία, σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Πιο κοντά η μετατροπή του κοροναϊού σε πανδημία, σύμφωνα με τον ΠΟΥ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:59 Δημιουργία 25/02/20, 18:03

Μήνυμα προς τις κυβερνήσεις των χωρών για άμεσα μέτρα ανάσχεσης της εξάπλωσης του κοροναϊού Covid-19 έστειλε την Τρίτη από τη Γενεύη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μέσω του επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΠΟΥ που βρέθηκε στην Κίνα, Μπρους Έιλγουορντ.

Ο αξιωματούχος δήλωσε πως «ο ιός εξαπλώνεται με ρυθμούς επιδημίας σε σειρά χωρών και χρειάζεται άμεσα να ληφθούν άμεσα μέτρα αντιμετώπισης του ώστε να αποτραπεί το να περάσει σε φάση επιδημίας».

Ακόμα, ο Έιλγουορντ υπογράμμισε πως χρειάζεται άμεση αντίδραση σε περίπτωση καταγραφής κρούσματος, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω εξάπλωση του Covid-19.

Ο κόσμος «απλώς δεν είναι έτοιμος» για να αντιμετωπίσει την επιδημία, τόνισε.

Οι αρχές θα πρέπει να προετοιμάσουν κλίνες στα νοσοκομεία, ζώνες απομόνωσης και αναπνευστικές συσκευές για τις πιο σοβαρές περιπτώσεις, συνέχισε, προσθέτοντας: «Η Κίνα ξέρει πώς να κρατάει ζωντανούς τους ανθρώπους».

Σύμφωνα με τον Έιλγουορντ, ο αριθμός των Κινέζων εργαζομένων στον ιατρικό τομέα που έχουν προσβληθεί από τον Covid-10 μειώνεται και πλέον υπάρχουν εφόδια για αυτούς. Πρόσθεσε ότι κατά τα φαινόμενα δεν είναι τεράστιος ο αριθμός των κρουσμάτων που δεν έχουν καταγραφεί από τις κινεζικές αρχές καθώς οι περιπτώσεις ασυμπτωματικής μετάδοσης δεν φαίνεται να αποτελούν μεγάλο μέρος της συνολικής εικόνας.

Σημειώνεται πως, μέχρι στιγμής, την Τρίτη έχουν αναφερθεί κρούσματα του κοροναϊού σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρας, την Ελβετία, την Αυστρία, τη Ρουμανία και την Κροατία, ενώ έχουν αναφερθεί και «φρέσκα» κρούσματα στην Ισπανία, στην Καταλονία και την Τενερίφη

Αν σου άρεσε κάνε