Μετά τον κοροναϊό, η Αυστρία λέει όχι σε κλείσιμο των συνόρων με την Ιταλία

Μετά τον κοροναϊό, η Αυστρία λέει όχι σε κλείσιμο των συνόρων με την Ιταλία

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 25/02/20, 21:39

Οι γειτονικές χώρες της Ιταλίας επιθυμούν να υποστηρίξουν ενεργά τις προσπάθειες της κυβέρνησης στη Ρώμη για περιορισμό της επιδημίας και ταυτόχρονα δεν θα πρέπει να υπάρξει κλείσιμο των συνόρων προς την Ιταλία, δήλωσε απόψε ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ Ανσόμπερ –του συγκυβερνώντος κόμματος των Πράσινων– μετά το τέλος της σημερινής συνάντησης με αρκετούς Ευρωπαίους ομολόγους του στη Ρώμη.

"Θέλουμε να συνεργαστούμε στενά με την Ιταλία τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες για να περιορίσουμε τις λοιμώξεις. Έχουμε αποκλείσει το κλείσιμο των συνόρων επειδή αυτό το μέτρο δεν θα ήταν κατάλληλο ", τόνισε υπουργός Υγείας σε δηλώσεις του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (APA).

Οι τελευταίες περιπτώσεις λοίμωξης που αναφέρθηκαν στο Τιρόλο, την Ελβετία και τη Γαλλία δείχνουν σαφώς ότι η μόλυνση προέρχεται από τη Λομβαρδία, ανέφερε, επισημαίνοντας πως "υπήρχαν φόβοι ότι θα εμφανιστούν λοιμώξεις στην Αυστρία. Στις δύο περιπτώσεις στο Τιρόλο υπάρχει σαφής σύνδεση με τη Λομβαρδία. Δεν μπορεί κανείς να φτιάξει ένα γυάλινο κάλυμμα πάνω από την Αυστρία ".

Αν σου άρεσε κάνε