Κοροναϊός: Αύξηση κρουσμάτων και νεκρών στην Ιταλία

Κοροναϊός: Αύξηση κρουσμάτων και νεκρών στην Ιταλία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:38 Δημιουργία 26/02/20, 14:31

Ραγδαία αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κοροναϊού Covid-19 καταγράφεται την Τετάρτη στην Ιταλία, με το συνολικό αριθμό των ατόμων που φέρουν τη νόσο να ανέρχεται πλέον σε 372, από 322 την Τρίτη.

Οι νεκροί μέχρι το μεσημέρι έχουν φτάσει τους 12, με ακόμα ένα άτομο να χάνει τη ζωή του σήμερα, σύμφωνα με τις κρατικές αρχές.

Εξάλλου, ακόμα ένα άτομο κατέληξε από τον κοροναϊό στη Γαλλία, όπου επιβεβαιώθηκαν και δύο νέα κρούσματα.

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Υγείας Ζερόμ Σαλομόν ανακοίνωσε ότι ένας 60χρονος Γάλλος , διεγνώσθη με τον νέο κοροναϊό και νοσηλεύτηκε το βράδυ της Τρίτης σε πολύ σοβαρή κατάσταση. «Δυστυχώς πέθανε τη νύχτα», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός.

Ο άνθρωπος αυτός ήταν ένα από τα τρία νέα κρούσματα. Ένας ακόμη Κινέζος, 80 ετών, έχασε τη ζωή του στο Παρίσι, στα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ ο συνολικός αριθμός των κορυσμάτων στη Γαλλία φθάνει τα 17 από την αρχή της εξάπλωσης της επιδημίας.

Έντεκα από τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν νοσήσει, δεν νοσηλεύονται πλέον, καθώς κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν.

Η ΕΕ για τις οικονομικές επιπτώσεις

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Πάολο Τζεντιλόνι, δήλωσε νωρίτερα από τις Βρυξέλλες πως «ακόμη δεν είναι δυνατή η αξιολόγηση και μια σοβαρή πρόβλεψη», αναγνωρίζοντας ότι έχει ήδη υπάρξει «μερική υλοποίηση» του κινδύνου για τυχόν οικονομικό πλήγμα εξαιτίας της επιδημίας.

Ο Τζεντιλόνι πρόσθεσε ότι, με βάση τους δημοσιονομικούς κανόνες, είναι δυνατές περισσότερες κρατικές δαπάνες για την αντιμετώπιση των χειρότερων οικονομικών επιπτώσεων από τις έκτακτες καταστάσεις.

Οι συνθήκες με βάση τις οποίες μπορούν οι χώρες να αξιοποιήσουν αυτό το περιθώριο θα αξιολογηθούν μέσα στους επόμενους μήνες, σημείωσε ο ίδιος.

Αν σου άρεσε κάνε