Πρώτο κρούσμα κοροναϊού σε Δανία και Εσθονία

Πρώτο κρούσμα κοροναϊού σε Δανία και Εσθονία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 09:38 Δημιουργία 27/02/20, 09:36

Οι υγειονομικές αρχές της Δανίας ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από τον κοροναϊό στη χώρα, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για έναν άνδρα ο οποίος επέστρεψε από τη βόρεια Ιταλία, όπου έκανε διακοπές σε χιονοδρομικό κέντρο. Ο ασθενής έχει τεθεί σε απομόνωση στο σπίτι του.

Ένα πρώτο κρούσμα του ιού επιβεβαιώθηκε παράλληλα στην Εσθονία, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, οι οποίες διευκρίνισαν πως πρόκειται για έναν υπήκοο του Ιράν, μόνιμο κάτοικο της χώρας της Βαλτικής, που επέστρεψε έπειτα από πρόσφατη επίσκεψη στην πατρίδα του. «Μιλάμε για έναν μόνιμο κάτοικο Εσθονίας» που όμως «δεν είναι πολίτης της Εσθονίας», δήλωσε ο υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Τάνελ Κίικ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το υπουργείο Υγείας του Ιράκ ανακοίνωσε εξάλλου ότι κατέγραψε το έκτο κρούσμα μόλυνσης από τον ιό που προκαλεί επιδημία πνευμονίας αφότου εμφανίστηκε στην κεντρική Κίνα τον Δεκέμβριο, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για έναν νεαρό που είχε ταξιδέψει στο Ιράν.

Αν σου άρεσε κάνε