Η Τουρκία ανοίγει τα σύνορα για τους πρόσφυγες στην Ευρώπη

Η Τουρκία ανοίγει τα σύνορα για τους πρόσφυγες στην Ευρώπη

ΔΙΕΘΝΗ UPD 00:58 Δημιουργία 28/02/20, 00:51

Την απόφαση του να προχωρήσει στην υλοποίηση της απειλές για σωρεία προσφυγικών αφίξεων από τη Συρία προς την Ευρώπη μέσω της Τουρκίας φαίνεται πως έλαβε ο Ταγίπ Ερντογάν, όπως μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο ανώτατους Τούρκους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Άγκυρα αποφάσισε να μην εμποδίζει πλέον Σύρους πρόσφυγες να φθάσουν στην Ευρώπη δια ξηράς και θαλάσσης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η δήλωση αυτή έγινε με την πρόβλεψη της άμεσης άφιξης προσφύγων από το Ιντλίμπ της Συρίας όπου βρίσκονται σχεδόν ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η τουρκική αστυνομία, η ακτοφυλακή και οι συνοριοφύλακες έχουν λάβει διαταγή να αποσυρθούν.

Ακόμα, ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας πλήττουν με πυροβολικό τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή θέσεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, λίγες ώρες αφότου υπέστησαν 22 απώλειες σε αεροπορικό βομβαρδισμό στην Ιντλίμπ.

Σε ανακοίνωση των υπηρεσιών του Ταγίπ Ερντογάν που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγο από τον διευθυντή επικοινωνίας της προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν, η Άγκυρα προτρέπει τη διεθνή κοινότητα να «αναλάβει τις ευθύνες της» στην Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με τον Αλτούν, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να «ανταποδώσει» στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις το πλήγμα που δέχθηκε με «τον ίδιο τρόπο» και «όλοι οι γνωστοί» στόχοι στην περιοχή δέχονται πυρά από την τουρκική πολεμική αεροπορία, το πυροβολικό και άλλα χερσαία στοιχεία.

Αν σου άρεσε κάνε