Πάνω από 4.300 τα κρούσματα του κοροναϊού εκτός Κίνας

Πάνω από 4.300 τα κρούσματα του κοροναϊού εκτός Κίνας

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:25 Δημιουργία 28/02/20, 18:03

Συνεχίζεται η εξάπλωση του κοροναϊού Covid-19 σε περιοχές εκτός της Κίνας, με τη νόσο να έχει φτάσει σήμερα σε συνολικά 49 χώρες, όπως δήλωσε από τη Γενέυη στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Σε αυτές τις 49 χώρες, έχουν επιβεβαιωθεί 4.351 κρούσματα και 67 θάνατοι, ενώ στην Κίνα, τα κρούσματα ανέρχονται σε 78.959 και οι νεκροί από τον κοροναϊό έχουν φτάσει 2.791 μονάδες, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Σύμφωνα με τον Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, «υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος για εξάπλωση του Covid-19 και σε χώρες όπου δεν έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα κρούσματα».

Ο ίδιος δήλωσε πως ο ΠΟΥ αναθεώρησε σήμερα την εκτίμησή του για το μέγεθος της απειλής που συνδέεται με τον Covid-19, χαρακτηρίζοντάς τον «πολύ υψηλό» σε διεθνές επίπεδο από «υψηλό» που ανέφερε προηγουμένως.

Ακόμα, τόνισε ότι η εξάπλωση του ιού μπορεί να διακοπεί εφόσον κάθε χώρα εφαρμόσει επιθετικά μέτρα ανάσχεσης. Θα ήταν «μεγάλο λάθος» να εγκαταλειφθεί η στρατηγική της ανάσχεσης, τόνισε ο ίδιος.

Αν σου άρεσε κάνε