Στους 21 οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Ιταλία, στα 800 τα κρούσματα

Στους 21 οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Ιταλία, στα 800 τα κρούσματα

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 28/02/20, 20:38

Στους 21 αυξάνονται για την Παρασκευή οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Ιταλία, ενώ τα κρούσματα της νόσου έχουν ξεπεράσει τα 800, μέσα σε λιγότερο από 7 μέρες από τη στιγμή που ο κοροναϊός «πάτησε» στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα, με νέες δηλώσεις του, προειδοποίησε ότι στην πόλη του Λόντι, υπάρχει μια νέα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Όπως τόνισε, οι μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων είναι πλήρεις, και οι γιατροί βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση.

Δυσκολίες οι οποίες προστίθενται στην καταγγελία των γιατρών και νοσοκόμων που βρίσκονται στην λεγόμενη «κόκκινη ζώνη», πάντα στην Λομβαρδία. Οι περισσότεροι νοσοκόμοι και θεράποντες ιατροί που της περιοχής έχουν μπει σε καραντίνα και δεν έχουν αντικατασταθεί.

Την ίδια στιγμή, συνεδριάζει ο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε.

Τα μέλη της ιταλικής κυβέρνησης θα πρέπει να συζητηθούν μέτρα προς στήριξη των 50.000 κατοίκων που βρίσκονται στην απομονωμένη, κόκκινη ζώνη της Λομβαρδίας. Μια πρώτη, έμμεση βοήθεια, θα προβλέπει το «πάγωμα» των λογαριασμών ηλεκτρικού, τηλεφώνου και φυσικού αερίου, για το επόμενο εξάμηνο.

Αν σου άρεσε κάνε