Νέα βοήθεια ΗΠΑ σε Τουρκία, με αποστολή πυρομαχικών για την Ιντλίμπ

Νέα βοήθεια ΗΠΑ σε Τουρκία, με αποστολή πυρομαχικών για την Ιντλίμπ

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 03/03/20, 17:12

Εκ νέου πρόθυμοι για την ενίσχυση της Τουρκίας στις μάχες με το συριακό στρατό εμφανίζονται οι Αμερικανοί την Τρίτη, τονίζοντας την πρόθεση τους να παράσχουν πυρομαχικά μαζί με ανθρωπιστική βοήθεια στην Τουρκία η οποία επιχειρεί στην Ιντλίμπ, όπως δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός ειδικός αντιπρόσωπος στην περιοχή Τζέιμς Τζέφρι.

«Η Τουρκία είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Μεγάλο μέρος των ενόπλων δυνάμεών της χρησιμοποιεί αμερικανικό εξοπλισμό. Θα εξασφαλίσουμε ότι ο εξοπλισμός αυτός είναι έτοιμος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί», δήλωσε ο Τζέφρι στους δημοσιογράφους.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία Ντέιβιντ Σάτερφιλντ δήλωσε εξάλλου κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων πως η Ουάσινγκτον εξετάζει το αίτημα της Άγκυρας για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μόργκαν Ορτέιγκους δήλωσε επίσης πως οι ΗΠΑ θα στείλουν ανθρωπιστική βοήθεια 108 εκατομμυρίων δολαρίων για τον λαό της Συρίας.

Η εκπρόσωπος πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ρητά τη σύσταση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να ανοίξει άλλο ένα μεθοριακό πέρασμα ανάμεσα στη Συρία και την Τουρκία στο Ταλ Αμπιάντ για την παράδοση αρωγής και φαρμάκων.

Αν σου άρεσε κάνε