Νέες απειλές και ωμός εκβιασμός από Ερντογάν

Νέες απειλές και ωμός εκβιασμός από Ερντογάν

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:27 Δημιουργία 04/03/20, 12:53

Μόλις μία μέρα μετά την «αυτοψία» των ανώτατων Ευρωπαίων αξιωματούχων στον Έβρο, από όπου εστάλησαν ξεκάθαρα μηνύματα στήριξης της Ελλάδας σε αυτές τις δύσκολες ώρες στον Έβρο, ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε νέες απειλές.

Ειδικότερα, μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «η εισροή προσφύγων δεν θα τελειώσει μέχρι να διεξαχθούν ελεύθερες εκλογές και να υπάρχει νέο σύνταγμα στη Συρία».

«Για τις Ευρωπαϊκές χώρες, όπου τα βήματα του φασισμού ακούγονται ολοένα και πιο έντονα κάθε μέρα που περνάει, η κατάσταση αυτή (οι μεγαλύτερες μεταναστευτικές ροές) θα είναι μια πραγματική καταστροφή. Ελπίζουμε ότι αυτή η κατάσταση θα οδηγήσει την ΕΕ να δει την αλήθεια και να δώσει την απαραίτητη στήριξη στη χώρα μας» ανέφερε δε. «Η Ευρώπη που κλείνει τα σύνορα με τους πρόσφυγες και βυθίζει σκάφη παραβιάζει την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ» ισχυρίστηκε.

«Δεν θα αφήσουμε το κράτος μας στα χέρια τρομοκρατικών ομάδων ή του αιματοβαμμένου καθεστώτος (Άσαντ), ούτε θα εγκαταλείψουμε τους καταπιεσμένους Σύρους» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Μάλιστα, ο ίδιος ενέτεινε περαιτέρω το κρεσέντο απειλών, λέγοντας πως «ένας Έλληνας που κάνει ότι μπορεί για να μην δεχτεί πρόσφυγες η πατρίδα του […] να μην ξεχνά ότι μια μέρα μπορεί να βρεθεί σε κατάσταση που θα αναζητά συμπαράσταση».

Αν σου άρεσε κάνε