Αυστρία: Ο Ερντογάν καλλιεργεί κλίμα κατά της Ελλάδας

Αυστρία: Ο Ερντογάν καλλιεργεί κλίμα κατά της Ελλάδας

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:15 Δημιουργία 05/03/20, 14:06

Για «καλλιέργεια κλίματος κατά της Ελλάδας» κατηγορεί τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, σε συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), στην οποία ασκεί δριμεία κριτική στην Τουρκία για την πολιτική της στο προσφυγικό.

Επικρίνοντας την Άγκυρα για τον «επικοινωνιακό πόλεμο» που διεξάγει ο Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου «κυνική» και κάνει λόγο για «κρατικά οργανωμένη παράνομη διακίνηση».

Ο ίδιος επισημαίνει η τρέχουσα κατάσταση προκλήθηκε «τελείως συνειδητά από την τουρκική πλευρά» και ότι με παραπληροφόρηση και fake news, άνθρωποι εξωθήθηκαν να κατευθυνθούν στα σύνορα.

Όπως σημειώνει ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, κατά την επίσκεψή του την Τρίτη στην Αθήνα, ενημερώθηκε από τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια ότι η τουρκική ακτοφυλακή φθάνει ακόμη και να συνοδεύει λέμβους με πρόσφυγες στα διεθνή ύδατα.

Αναφέρει ακόμη ότι οι τουρκικές αρχές βιντεοσκοπούν τους Έλληνες «για να φέρουν σε δύσκολη θέση την Ελλάδα και να επηρεάσουν αρνητικά εναντίον της την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη», συμπληρώνοντας πως πρόκειται για «δημιουργία κλίματος, και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε εμείς οι Ευρωπαίοι».

Αν σου άρεσε κάνε