Σε τεταμένο κλίμα η συνάντηση του Ερντογάν με τον Πούτιν για τη Συρία

Σε τεταμένο κλίμα η συνάντηση του Ερντογάν με τον Πούτιν για τη Συρία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:18 Δημιουργία 05/03/20, 14:15

Με το μαχαίρι κόβεται η ένταση στη συνάντηση του Ρώσου πρόεδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον Τούρκο ομόλογο του, Ταγίπ Ερντογάν, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μόσχα την Πέμπτη, με αντικείμενο τις κινήσεις των δύο χωρών στη Συρία.

«Η κατάσταση στην Ιντλίμπ είναι τόσο επιβαρυμένη που απαιτεί να έχουμε προσωπικές και απευθείας συνομιλίες», δήλωσε ο Πούτιν κατά την έναρξη της συνάντησης, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Οι συριακές δυνάμεις υπέστησαν σοβαρές απώλειες από τις τουρκικές επιχειρήσεις» πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Η συνάντησή μας εδώ για συνομιλίες για την Ιντλίμπ είναι πολύ σημαντική. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην περιοχή αυτή. Όλος ο κόσμος έχει τα μάτια στραμμένα σε εμάς. Τα μέτρα και οι αποφάσεις που θα λάβουμε εδώ θα μετριάσουν την ένταση στην Ιντλίμπ», δήλωσε από την πλευρά του ο Ερντογάν.

Μιλώντας μπροστά στις κάμερες ο Ερντογάν είπε ακόμη πως οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και στη Ρωσία βρίσκονται σε κορυφαίο σημείο και πως σκοπός του είναι να τις ενισχύσει.

Η Ρωσία υποστηρίζει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στη συριακή σύγκρουση, ενώ η Τουρκία υποστηρίζει τους αντάρτες που τις πολεμούν.

Αν σου άρεσε κάνε