Προκλητική επίθεση Ερντογάν κατά Μητσοτάκη

Προκλητική επίθεση Ερντογάν κατά Μητσοτάκη

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:17 Δημιουργία 06/03/20, 15:10

Απτόητος συνεχίζει το προκλητικό κρεσέντο ο Ταγίπ Ερντογάν, τη στιγμή που η κατάσταση στον Έβρο παραμένει ιδιαίτερα τεταμένη.

Επιστρέφοντας από τη Ρωσία και μιλώντας στους Τούρκους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στη Μόσχα για τη συνάντηση του με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, ο Ερντογάν συνέχισε τη διάδοση fake news, ενώ κινήθηκε σε υποτιμητικό τόνο, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως μετέδωσε η εφημερίδα Sabah, ο Ερντογάν υποστήριξε πως «η Ελλάδα καταδιώκει τους πρόσφυγες. Οι πόρτες μας δεν κλείνουν και δεν θα συζητήσουμε άλλο αυτό το θέμα. Οι Έλληνες έχουν σκοτώσει τουλάχιστον πέντε άτομα στα σύνορα, με βάση όσα ξέρω ως τώρα. Επιπρόσθετα, βουλιάζουν βάρκες και η προσέγγισή τους είναι βίαιη».

Μάλιστα, ο ίδιος είπε πως επιθυμεί συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη λόγω της μη ανθρωπιστικής στάσης της Ελλάδας. «Τα σύνορά μας δεν θα κλείσουν. Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ ζήτησε να συναντηθούμε στη Σόφια και να προσκαλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Την ημέρα που το πρότεινε, σημειώθηκαν δύο θάνατοι στα σύνορα.

Δεν θέλω να βρεθώ στον ίδιο χώρο και να βρεθώ στην ίδια φωτογραφία με εκείνον. Προσπάθησαν αρκετά να με πείσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Αυτά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Αν σου άρεσε κάνε