Μέτρα στήριξης των αεροπορικών λόγω του κοροναϊού από την Κομισιόν

Μέτρα στήριξης των αεροπορικών λόγω του κοροναϊού από την Κομισιόν

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 10/03/20, 18:16

Μέτρα για τη στήριξη του κλάδου των αερομεταφορών ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προτείνοντας την προσωρινή αναστολή του κανονισμού για τα δικαιώματα χρονοθυρίδων (slots), δίνοντας περιθώρια ανάσας στους αερομεταφορείς που πλήττονται από την κρίση λόγω κοροναϊού.

Συγκεκριμένα, η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρότεινε την άρση του κανονισμού που υποχρεώνει τις αεροπορικές εταιρείες να πραγματοποιούν το μεγαλύτερο ποσοστό των προγραμματισμένων πτήσεων, ειδάλλως χάνουν δικαιώματα στις θυρίδες προσγείωσης(slots).

«Το προσωρινό αυτό μέτρο βοηθάει τόσο την αεροπορική βιομηχανία μας όσο και το περιβάλλον μας» ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η απόφαση λαμβάνεται την ώρα που οι αερομεταφορείς ανά τον κόσμο προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στις αρνητικές επιπτώσεις από την επιδημία του Covid-19, η οποία έχει μειώσει δραματικά την επιβατική κίνηση και έχει οδηγήσει στη ματαίωση χιλιάδων πτήσεων.

Γερμανία και άλλες χώρες της Ε.Ε. είχαν ζητήσει από τις Βρυξέλλες να χαλαρώσει τους κανονισμούς, καθώς θα ήταν τόσο οικονομικά όσο και περιβαλλοντικά ασύμφορο να παραμένουν σε ισχύ, ειδικά από τη στιγμή που οι περισσότερες πτήσεις πλέον πραγματοποιούνται με σχεδόν άδεια αεροσκάφη.

Η παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία έχει χάσει το ένα τρίτο της αξίας της φέτος, περίπου $70 δισ., σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters.

Αν σου άρεσε κάνε