Μπλόκο 30 ημερών στις πτήσεις από ΗΠΑ σε Ευρώπη με εντολή Τραμπ

Μπλόκο 30 ημερών στις πτήσεις από ΗΠΑ σε Ευρώπη με εντολή Τραμπ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 09:24 Δημιουργία 12/03/20, 09:19

Εντολή να απαγορευτούν όλες οι πτήσεις από την Ευρώπη στις ΗΠΑ για 30 μέρες έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Στο διάγγελμά του ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε πως από αύριο, Παρασκευή, αναστέλλονται όλα τα ταξίδια από τις χώρες της Ευρώπης, πλην της Μεγάλης Βρετανίας, προκειμένου να εμποδίσει την εξάπλωση του κοροναϊού.

Επίσης, ο Τραμπ είπε στο διάγγελμά του πως η προσωρινή απαγόρευση θα ισχύσει για εμπορεύματα και άλλα φορτία. Λίγες ώρες αργότερα, ωστόσο, άλλαξε γνώμη. «Ο περιορισμός σταματά τους ανθρώπους, όχι τα αγαθά», διαβεβαίωσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος στην ανάρτησή του στο twitter.

Επιπλέον, ο ίδιος προέτρεψε το Κογκρέσο να εγκρίνει το ταχύτερο μια μείωση των φόρων μισθωτών υπηρεσιών, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους εργοδότες, προκειμένου τα νοικοκυριά να διευκολυνθούν να αντιμετωπίσουν τον οικονομικό αντίκτυπο της επιδημίας, όπως και διάφορα μέτρα για την προσφορά αρωγής προς τις επιχειρήσεις, ειδικά τις μικρές επιχειρήσεις, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Ο Τραμπ ταυτόχρονα ανήγγειλε την παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων και καταβολής χρεών για ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων, όπως και ότι η κυβέρνησή του σκοπεύει να διαθέσει «200 δισεκατομμύρια δολάρια επιπλέον ρευστότητας στην οικονομία».

Τέλος, η αμερικανική προεδρία ανακοίνωσε πως ακυρώθηκαν προγραμματισμένες αυτή την εβδομάδα προεκλογικές συγκεντρώσεις του Τραμπ σε Κολοράντο και Νεβάδα, προληπτικά. «Αυστηρά μέτρα τώρα, θα περιορίσουν τους κινδύνους για αργότερα», έλεγε ο Τραμπ στο διάγγελμα, δίνοντας και οδηγίες προς τους πολίτες για την υγιεινή τους, αναφέροντας πως θα πρέπει να μένουν σπίτι αν φοβούνται πως έχουν συμπτώματα. «Δεν είναι οικονομική κρίση» συνέχισε αναγγέλλοντας μέτρα στήριξης στις επιχειρήσεις ύψους ως 50 δισ. δολάρια.

Αν σου άρεσε κάνε