Κλειστά τα σχολεία και στην Ιρλανδία λόγω του κοροναϊού

Κλειστά τα σχολεία και στην Ιρλανδία λόγω του κοροναϊού

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 12/03/20, 14:13

Το κλείσιμο όλων των σχολείων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και παιδικών σταθμών από σήμερα το απόγευμα έως και τις 29 Μαρτίου αποφάσισε ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Λέο Βαραντκάρ, ως προληπτικό μέτρο για να περιορισθεί η εξάπλωση του κοροναϊού στη χώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κυβέρνηση του Δουβλίνου αποφάσισε και το κλείσιμο των μουσείων, ενώ καταστήματα και καφέ θα παραμείνουν ανοικτά. Παράλληλα, επιβάλλονται περιορισμοί στις μαζικές συγκεντρώσεις και στις συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς χώρους. «Η κυβέρνηση θα αναπτύξει όλα τα διαθέσιμα μέσα, τα οποία είναι εκτεταμένα, αλλά όχι απεριόριστα», δήλωσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, ενώ παραδέχθηκε ότι η ιρλανδική οικονομία θα υποστεί πλήγμα εξαιτίας του κοροναϊού, «όμως θα ανακάμψουμε», δήλωσε.

«Η συμβουλή μας είναι όλες οι συγκεντρώσεις περισσότερων από 100 ατόμων σε κλειστούς χώρους και οι μαζικές συναθροίσεις σε ανοικτούς χώρους -περισσότερων από 5.000 ατόμων- θα πρέπει να ματαιωθούν. Χρειάζεται να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε στη δουλειά εάν μπορούμε, αλλά εάν είναι εφικτό, να δουλέψουμε από το σπίτι», ανέφερε ο κ. Βαραντκάρ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Αν σου άρεσε κάνε