Δραματικοί τόνοι από την Ιταλία για τον κοροναϊό

Δραματικοί τόνοι από την Ιταλία για τον κοροναϊό

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:44 Δημιουργία 15/03/20, 12:21

Νέα έκκληση απευθύνει η ιταλική κυβέρνηση στους πολίτες να περιορίσουν όσο γίνεται περισσότερο τις εξόδους τους ώστε να αποτραπεί περαιτέρω διασπορά του κορoναϊού.

«Πρέπει να γίνει μια επιπλέον προσπάθεια από μέρους όλων. Και από όσους εργάζονται ή ζούνε σε διαφορετική περιφέρεια από εκείνη στην οποία διαμένουν συνήθως. Οι άνθρωποι αυτοί δεν πρέπει να μετακινηθούν», υπογραμμίζει η Ρώμη.

«Αν αγαπάτε πραγματικά τους συγγενείς σας, και για το καλό όλων, πρέπει να αποφύγετε αυτά τα ταξίδια», τονίζεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης. Η ιταλική αστυνομία, στο μεταξύ, πραγματοποίησε ελέγχους σε όλα τα τρένα που αναχώρησαν από το Μιλάνο, με προορισμό την κεντρική και νότια Ιταλία. Κατά την άφιξη των επιβατών στην Ρώμη, στην Νάπολη, στο Μπάρι και σε όλες τις άλλες πόλεις, οι γιατροί μετρούν την θερμοκρασία των επιβατών.

Σήμερα, παράλληλα, η κυβέρνηση της Ρώμης αναμένεται να ανακοινώσει, μετά από τρεις ημέρες κοινωνικού διαλόγου και ενδοκυβερνητικών διαπραγματεύσεων, μέρος των οικονομικών μέτρων για την στήριξη των εργαζομένων και επιχειρηματιών που έχουν πληγεί από τα περιοριστικά μέτρα.

Στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, τέλος, οι θέσεις στις μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν σχεδόν εξαντληθεί και η κατάσταση θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη. Ο περιφερειάρχης Ατίλιο Φοντάνα κατηγόρησε την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε ότι «δεν έχει αντιληφθεί ποία είναι η πραγματικότητα για τους κατοίκους της Λομβαρδίας».

Αν σου άρεσε κάνε