Κοντά στους 300 οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Ισπανία

Κοντά στους 300 οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Ισπανία

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 15/03/20, 19:22

Συνεχίζεται να αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων και των κρουσμάτων του κοροναϊού Covid-19 στην Ισπανία, που είναι η δεύτερη χώρα της Ευρώπης που έχει πληγεί ισχυρότερα από τη νόσο, μετά από την Ιταλία.

Σύμφωνα με το ισπανικό υπουργείο Υγείας, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται μέχρι την Κυριακή σε 288 άτομα και ο αριθμός των κρουσμάτων σε 7.753.

Εξάλλου, στην Ολλανδία, ο αριθμός των νεκρών από τον Covid-19 έφτασε τα 20 άτομα και ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε τα 1.000, καθώς το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της χώρας (RIVM) γνωστοποίησε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 176 και ανέρχεται πλέον σε 1.135.

Την ίδια ώρα, το γραφείο επικοινωνίας της κυβέρνησης της Ουγγαρίας ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο από τον νέο κοροναϊό στη χώρα.

Συγκεκριμένα, ένας 75χρονος άφησε την τελευταία του πνοή λίγο αφότου εισήχθη σε νοσοκομείο έχοντας βαριάς μορφής πνευμονία και θεωρούμενος ύποπτο κρούσμα του νέου κοροναϊού.

Η Ουγγαρία έχει καταγράψει 32 επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19 και έχει θέσει 159 ανθρώπους σε καραντίνα, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία. Η κυβέρνηση έκλεισε όλα τα σχολεία και εισήγαγε περιορισμούς στις δημόσιες συναθροίσεις αυτήν την εβδομάδα.

Αν σου άρεσε κάνε