Κοροναϊός: Αντιμέτωπες με «εισαγόμενα» κρούσματα Κίνα, Ν. Κορέα και Σιγκαπούρη

Κοροναϊός: Αντιμέτωπες με «εισαγόμενα» κρούσματα Κίνα, Ν. Κορέα και Σιγκαπούρη

ΔΙΕΘΝΗ UPD 10:13 Δημιουργία 19/03/20, 10:07

Nότια Κορέα, Κίνα και Σιγκαπούρη είναι μεταξύ των ασιατικών χωρών που βρίσκονται αντιμέτωπες με δεύτερο κύμα κρουσμάτων, το οποίο προέρχεται από τα λεγόμενα «εισαγόμενα» περιστατικά.

Η Κίνα, η χώρα όπου έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο κοροναϊός, ανέφερε μηδενικά κρούσματα, για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας του Covid-19. Aνέφερε όμως 34 κρούσματα μεταξύ ανθρώπων που πρόσφατα επέστρεψαν στην Κίνα.

Παράλληλα, η Σιγκαπούρη ανακοίνωσε 47 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 33 εισαγόμενα -30 εξ αυτών πολίτες που επέστρεψαν στη χώρα. Ανησυχητική αύξηση και των κρουσμάτων στη Νότια Κορέα, ανακοινώνοντας 152 περιστατικά και χωρίς να είναι σαφής η προέλευσή τους.

Τρία νέα κρούσματα και στην Ιαπωνία, αλλά η περιοχή Χοκάιντο, που έχει χτυπηθεί περισσότερο με 154 κρούσματα, αίρει το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης που είχε κηρύξει στα τέλη Φεβρουαρίου, μετά τις αισιόδοξες ενδείξεις ότι έχει περιορισθεί η εξάπλωση του ιού.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας(NHC) ανέφερε μηδενικά εσωτερικής μετάδοσης περιστατικά στην Κίνα, για πρώτη φορά από τότε που έκανε την εμφάνισή του ο Covid-19, στα τέλη Δεκεμβρίου. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν νέα κρούσματα στη Βουχάν, την πόλη από όπου άρχισε η διασπορά του ιού. Είχε όμως 34 περιστατικά από ανθρώπους που που εισήλθαν στην Κίνα από το εξωτερικό.

Ο αριθμός των θανάτων στην Κίνα παραμένει στους 3.245, εγείροντας ερωτήματα για την αξιοπιστία των στοιχείων.

Αν σου άρεσε κάνε