ΠΟΥ: Ουδείς άτρωτος, μείνετε σπίτι!

ΠΟΥ: Ουδείς άτρωτος, μείνετε σπίτι!

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:07 Δημιουργία 21/03/20, 18:02

Σε επιφυλακή βρίσκεται όλος ο πλανήτης, τη στιγμή που η πανδημία του κοροναϊού εξαπλώνεται ραγδαία, ενώ ταχύτατα αυξάνεται και ο αριθμός των νεκρών.

Το μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προς όλους και ειδικά τους νέους: «Δεν είστε άτρωτοι». Ο ιός προσβάλλει τους πάντες και όλοι μπορούν να εμφανίσουν βαρύτατα νοσήματα. Η σύσταση μία: «Μένουμε στο σπίτι».

Την ίδια ώρα, ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εξετάζουν επιβάλλουν αυστηρότατους περιορισμούς στις μετακινήσεις ακόμη και γενική απαγόρευση κυκλοφορίας.

Μέσα στο επόμενο 24ωρο αναμένεται να αποφασίσει η Γερμανία εάν θα επιβάλλει γενική απαγόρευση εξόδου.Το μέτρο της απαγόρευσης της άσκοπης κυκλοφορίας εξετάζει και η ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, οι θάνατοι παγκοσμίως έχουν φτάσει τους 11.570 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 278.136. Περίπου 89.260 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

«Αν και οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι δέχονται ισχυρότερο πλήγμα, οι νεότεροι δεν μένουν αλώβητοι. Τα στοιχεία από πολλές χώρες δείχνουν ότι οι άνθρωποι κάτω των 50 ετών συνιστούν μεγάλο ποσοστό των ασθενών, που χρειάζονται νοησηλεία. Έχω ένα μήνυμα για τους νέους: Δεν είστε άτρωτοι» διεμήνυσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ. «Ο ιός μπορεί να σας στείλει στο νοσοκομείο για εβδομάδες ή ακόμη και να σας σκοτώσει. Εάν δεν αρρωστήσετε εσείς, οι επιλογές για το πού πηγαίνετε, μπορούν να κάνουν τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου για κάποιον άλλον».

Στο μεταξύ, δραματική είναι η κατάσταση στην Ιταλία. Ο πρώτος νεκρός καταγράφηκε στα τέλη Φεβρουαρίου και η χώρα μετρά πλέον 4.032 νεκρούς και 47.021 κρούσματα. 5.129 άνθρωποι θεωρούνται πλέον ιαθέντες.

Παράλληλα, αυξάνεται δραματικά και στην Ισπανία. Σήμερα ανήλθε στους 1.326 από τους 1.002 χθες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας. Ο αριθμός των καταγεγραμμένων περιστατικών αυξήθηκε σήμερα στα 24.926, από 19.980, που είχε ανακοινωθεί χθες.

Ο αριθμός των θυμάτων διπλασιάστηκε εν τω μεταξύ και στην Πορτογαλία κατά τη νύχτα, φτάνοντας τους 12. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα 1.280.

Η Κίνα (χωρίς το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο), εν τω μεταξύ, απ’ όπου ξεκίνησε η επιδημία στα τέλη Δεκεμβρίου, έχει 80.976 κρούσματα, 71.150 ιαθέντες και 3.248 θανάτους.

Βαρύτατος ο απολογισμός και στο Ιράν. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σήμερα κατά περισσότερους από 100 σε 1.556 και ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί ξεπερνάει τώρα πια τους 20.000, δήλωσε αξιωματούχος της υγείας.

Αν σου άρεσε κάνε