Repubblica: 10πλάσια του επίσημου τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία

Repubblica: 10πλάσια του επίσημου τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 10:30 Δημιουργία 24/03/20, 09:52

Την ώρα που οι νεκροί στην Ιταλία από τον κοροναϊό ξεπέρασαν χθες, Δευτέρα, τα 6.000 άτομα, ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Repubblica για τον αριθμό των κρουσμάτων στο σύνολο της χώρας φέρνει νέες ανησυχίες για την εξάπλωση της πανδημίας στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με την Repubblica, ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ιταλία ενδέχεται να είναι 10πλάσιος από αυτόν που έχει ανακοινωθεί επίσημη.

Σημειώνεται πως η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της χώρας ανακοίνωσε χθες πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 63.927, άρα εάν το σενάριο της εφημερίδας επιβεβαιωθεί θα υπάρχουν περίπου 640.000 κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία...

Σημειώνεται πως η μεγάλη πλειονότητα των Ιταλών δείχνει σήμερα να έχει αποδεχθεί και να σέβεται τα περιοριστικά μέτρα, όπως φαίνεται από τους εγκαταλελειμένους δρόμους των κύριων μητροπόλεων της χώρας από το Μιλάνο ως την Φλωρεντία και τη Νάπολη, όπως και στην πρωτεύουσα, τη Ρώμη, με την εικόνα τους να διαφέρει πολύ από αυτήν που υπήρχε πριν από δύο εβδομάδες με τον συνωστισμό στις παραλίες ή τα πάρκα.

Αν σου άρεσε κάνε