Νέο ρεκόρ θυμάτων από τον κοροναϊό στην Ισπανία - Στους 6.528 οι νεκροί

Νέο ρεκόρ θυμάτων από τον κοροναϊό στην Ισπανία - Στους 6.528 οι νεκροί

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 29/03/20, 14:44

Συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων και των κρουσμάτων από τον κοροναϊό στην Ισπανία, με ακόμα 838 άτομα να χάνουν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση θυμάτων μέχρι στιγμής, από την έναρξη της κρίσης.

Συνολικά, οι νεκροί ανέρχονται σε 6.528.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν φτάσει τα 78.797 από 72.248 το Σάββατο.

εργάζονται σε μη απαραίτητους τομείς δραστηριότητας πρέπει να μείνουν στο σπίτι για δύο εβδομάδες.

Είπε ότι οι εργαζόμενοι θα λάβουν κανονικά τους μισθούς τους αλλά θα πρέπει να αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Το μέτρο θα ισχύσει από τις 30 Μαρτίου έως τις 9 Απριλίου.

Τα συνδικάτα καλωσόρισαν τα μέτρα και οι εργοδοτικές οργανώσεις CEOE και CEPYME δήλωσαν ότι, αν και θα συμμορφωθούν με τους νέους κανόνες, «θα έχουν έναν τεράστιο, άνευ προηγουμένου αντίκτυπο στην ισπανική οικονομία, ιδιαίτερα σε τομείς όπως η βιομηχανία».

Η επιβράδυνση «μπορεί να οδηγήσει σε βαθύτερη κρίση στην οικονομία η οποία μπορεί να καταστεί κοινωνική», προειδοποίησαν σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσαν.

Στη Μαδρίτη τα κελαηδίσματα των πουλιών κυριαρχούσαν αντί των συνηθισμένων θορύβων της κυκλοφορίας στους έρημους δρόμους της πρωτεύουσας σήμερα το πρωί, καθώς η αστυνομία ενίσχυσε τις περιπολίες, σταματώντας λεωφορεία και αυτοκίνητα για να ελέγξει αν οι επιβάτες είχαν λόγο να βρίσκονται έξω από τα σπίτια τους.

Σχολεία, μπαρ, εστιατόρια και καταστήματα που πωλούν μη απαραίτητα είδη έχουν κλείσει από τις 14 Μαρτίου και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι περιορισμένο στο σπίτι καθώς η Ισπανία αγωνίζεται να περιορίσει τη διάδοση του ιού.

Αν σου άρεσε κάνε