Το μήνυμα της Μέρκελ, μετά από το τέλος της καραντίνας για τον κοροναϊό

Το μήνυμα της Μέρκελ, μετά από το τέλος της καραντίνας για τον κοροναϊό

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 03/04/20, 21:47

«Είμαι καλά, αλλά 14 ημέρες στο σπίτι, 14 ημέρες με μοναδική επαφή με τον έξω κόσμο μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου… δεν ήταν εύκολο», δηλώνει η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας που αρχίζει για τη Γερμανία τη Δευτέρα και καλεί τους πολίτες να τηρήσουν και κατά την διάρκεια των εορτών του Πάσχα τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί.

«Αυτό το Πάσχα θα είναι εντελώς διαφορετικό από τα προηγούμενα. Ξέρω ότι για εκατομμύρια Χριστιανούς το Πάσχα είναι μια περίοδος κατά την οποία πηγαίνουν στην εκκλησία, άλλοι πηγαίνουν περιπάτους, διακοπές. Σας ζητώ να μην πάτε πουθενά - ούτε σε ένα κοντινό χωριό», τονίζει η Καγκελάριος και επαναλαμβάνει ότι δεν είναι ακόμη σε θέση να ανακοινώσει πότε θα ανακληθούν τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού. «Κάτι τέτοιο θα ήταν ανεύθυνο», λέει χαρακτηριστικά.

Η κυρία Μέρκελ, η οποία επέστρεψε σήμερα στην Καγκελαρία έπειτα από δύο εβδομάδες προληπτικής καραντίνας στο σπίτι, επειδή είχε συναντήσει τον γιατρό της, ο οποίος κατόπιν βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό, επισημαίνει για μια ακόμη φορά ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί η εφαρμογή των μέτρων:

«Σας παρακαλώ να το πάρετε σοβαρά. Ακόμη και κοντινά ταξίδια, εντός Γερμανίας, σε μια λίμνη ή στα βουνά, φέτος δεν μπορούν να γίνουν. Ακόμη και ένας πασχαλινός περίπατος πρέπει να γίνει τηρώντας τους κανόνες που ισχύουν για όλους. Μόνο με τα μέλη της οικογένειας που ζουν κάτω από την ίδια στέγη ή με ένα ακόμη άτομο», σημειώνει η Καγκελάριος.

Αν σου άρεσε κάνε