Η Κομισιόν προτείνει απαγόρευσης εισόδου στην ΕΕ για ακόμα 1 μήνα

Η Κομισιόν προτείνει απαγόρευσης εισόδου στην ΕΕ για ακόμα 1 μήνα

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 08/04/20, 19:32

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε σήμερα τις χώρες μέλη να παρατείνουν μέχρι και τις 15 Μαΐου τους περιορισμούς για τα μη απολύτως αναγκαία ταξίδια προς την Ευρώπη.

Η απαγόρευση αυτή είχε αποφασιστεί στις 17 Μαρτίου και είχε ισχύ ενός μήνα, με σκοπό να αναχαιτιστεί η πανδημία του νέου κοροναϊού.

«Η εμπειρία των χωρών μελών και άλλων κρατών που έχουν εκτεθεί στην πανδημία δείχνει ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται για την καταπολέμηση της διάδοσης του ιού απαιτούν περισσότερες από 30 ημέρες για να είναι αποτελεσματικά», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κομισιόν.

Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες, όπως η Brussels Airlines, η βελγική θυγατρική της Lufthansa, έχουν ήδη αποφασίσει να παρατείνουν το μέτρο, καθώς έχουν διακόψει τις πτήσεις τους μέχρι και τη 15η Μαΐου.

Η πρόταση της Κομισιόν είχε ως στόχο να μην κλείσουν τα εσωτερικά σύνορα στην ΕΕ, όμως στην πράξη οι χώρες ακολουθούν τη δική τους κρίση στο θέμα αυτό. Ως αποτέλεσμα, σε κάποιες περιπτώσεις σχηματίζονται μεγάλες ουρές στα εσωτερικά σύνορα και παρατηρείται ένταση μεταξύ των πρωτευουσών – ένα από τα πολλά παραδείγματα του πώς η πανδημία δοκιμάζει την ευρωπαϊκή ενότητα και αλληλεγγύη.

Αν σου άρεσε κάνε