Κοροναϊός στη Σερβία: Γενική απαγόρευση κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο

Κοροναϊός στη Σερβία: Γενική απαγόρευση κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 10/04/20, 17:37

Τα κρούσματα του κοροναϊού στη Σερβία ανέρχονται, συνολικά, σε 3105 εκ των οποίων τα 238 επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Πέντε ασθενείς κατέληξαν από εχθές το μεσημέρι μέχρι σήμερα και έτσι ο συνολικός αριθμός των νεκρών έφτασε τους 71.

Στα νοσοκομεία αναφοράς και στις προσωρινές νοσοκομειακές δομές νοσηλεύονται 2107 ασθενείς. Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται 136 ασθενείς των οποίων η αναπνοή υποστηρίζεται μηχανικά. Στην Σερβία μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί για κοροναϊό 14240 άτομα.

Οι επιδημιολόγοι εκτιμούν ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της νόσου με δεδομένο ότι η επιδημία θα φτάσει στο αποκορύφωμα της. Οι αισιόδοξες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η Σερβία θα μπορέσει να άρει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να αρχίσουν να ανακαλούνται σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα στο τέλος του τρέχοντος μήνα. Η κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα να επιβληθεί γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 17:00 σήμερα το απόγευμα μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την πόλη Νις, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιβληθεί και το μέτρο της γενικής απαγόρευσης και του αποκλεισμού του Βελιγραδίου και άλλων πόλεων για μεγαλύτερο διάστημα, εφόσον την ερχόμενη εβδομάδα δεν παρουσιάσει φθίνουσα πορεία η καμπύλη των νέων κρουσμάτων.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην πόλη Νις, απέφυγε να απαντήσει αν υποβλήθηκε σε εξετάσεις για κορανοϊό με δεδομένο ότι ο πρωτότοκος γιος του Ντανίλο βρέθηκε θετικός και εισήχθη σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου. Επιτέθηκε μάλιστα στον δημοσιογράφο που υπέβαλε την ερώτηση χαρακτηρίζοντας υποκρισία το ενδιαφέρον για την υγεία του.

Αν σου άρεσε κάνε