ΠΟΥ: Προειδοποιήσεις για την πορεία του κοροναϊού στην Ευρώπη

ΠΟΥ: Προειδοποιήσεις για την πορεία του κοροναϊού στην Ευρώπη

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 16/04/20, 14:51

Η Ευρώπη εξακολουθεί να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καθώς ναι μεν ο αριθμός των θανάτων από τον κοροναϊό σε Ιταλία και Ισπανία βρίσκεται σε ύφεση συγκριτικά με τις προηγούμενες εβδομάδες, πλην όμως ο αριθμός των κρουσμάτων πλησιάζει το ένα εκατομμύριο, όταν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως είναι τα διπλάσια.

«Δεν υπάρχει γρήγορη επιστροφή στο φυσιολογικό», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ΠΟΥ στην Ευρώπη Χανς Κλούγκε. «Ο αριθμός των κρουσμάτων σε ολόκληρη την περιοχή συνεχίζει να αυξάνεται. Τις τελευταίες 10 ημέρες, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ευρώπη σχεδόν διπλασιάστηκε φθάνοντας περίπου το εκατομμύριο», τόνισε.

Οι αριθμοί, σύμφωνα με τον Κλούγκε, δείχνουν ότι περίπου το 50% του βάρους παγκοσμίως έχει πέσει στην Ευρώπη - περισσότεροι από 84.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

«Τα σύννεφα της πανδημίας εξακολουθούν σε μεγάλο βαθμό να βρίσκονται πάνω από την περιοχή της Ευρώπης», τόνισε ο Κλουζ για να προσθέσει ευθύς αμέσως ότι «δεν υπάρχει γρήγορη επιστροφή στο φυσιολογικό», έστω και αν ορισμένες χώρες χαλαρώνουν σταδιακά το lockdown.

Αν σου άρεσε κάνε