Νέα πρόκληση από το ΥΠΕΞ της Τουρκίας προς Ελλάδα και Κύπρο

Νέα πρόκληση από το ΥΠΕΞ της Τουρκίας προς Ελλάδα και Κύπρο

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 22/04/20, 14:46

Συνέχεια στην προκλητική στάση της Άγκυρας απέναντι στην Ελλάδα έδωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, κάνοντας λόγο για «κυριαρχικά δικαιώματα» της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Απαντώντας στην τελευταία ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, με αφορμή την τοποθέτηση της ελληνικής διπλωματίας για τις παράνομες γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, ο Ακσόι δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η Ελλάδα, με την δήλωσή της, για άλλη μια φορά επιδεικνύει τις μη ρεαλιστικές αντιλήψεις και τις στάσεις της που αρνούνται τα δικαιώματα σχετικά με τα προβλήματα στην περιοχή μας».

Ο Ακσόι επέμεινε πως «οι Τουρκοκύπριοι έχουν ίσα δικαιώματα, ως συνιδιοκτήτης του νησιού, στους πόρους γύρω από το νησί», τονίζοντας πως η στάση της Ελλάδας αποτελεί «απειλή για την ειρήνη και την σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο», κάνοντας μάλιστα λόγο για «μινιμαλιστική και ασυμβίβαστη στάση των ελληνοκυπρίων». «Εμείς θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματά μας και τα δικαιώματα της Βόρειας Κύπρου», κατέληξε.

Αν σου άρεσε κάνε