Μπόρις Τζόνσον: Πολύ νωρίς για άρση του lockdown

Μπόρις Τζόνσον: Πολύ νωρίς για άρση του lockdown

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:23 Δημιουργία 27/04/20, 12:20

Η Βρετανία σημειώνει όντως πρόοδο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, όμως όσο και αν αυτό είναι δελεαστικό, παραταύτα δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα να αρθεί το lockdown, τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σε τηλεοπτικό διάγγελμά του σήμερα, πρώτη μέρα που επέστρεψε επισήμως στα καθήκοντά του.

Ο αριθμός των θανάτων έχει μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες και το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν βρίσκεται υπό την ίδια πίεση στην οποία βρισκόταν όταν η πανδημία βρισκόταν στο αποκορύφωμά της αναγνώρισε ο Τζόνσον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός αναγνώρισε επίσης τη δικαιολογημένη ανησυχία καταστημαρχών και επιχειρηματιών, ωστόσο τόνισε ότι ένα νέο ξέσπασμα θα ήταν «καταστροφή».

«Σας ζητώ να συγκρατήσετε την ανυπομονησία σας, γιατί πιστεύω πως τώρα πλησιάζουμε στο τέλος της πρώτης φάσης αυτής της μάχης», δήλωσε ο Τζόνσον απευθυνόμενος στους Βρετανούς πολίτες.

Η βρετανική κυβέρνηση θα προχωρήσει στη χαλάρωση των μέτρων αποστασιοποίησης όταν θα είναι σίγουρη ότι δεν υπάρχει κίνδυνος δεύτερου κύματος κατέληξε ο Τζόνσον προσκαλώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν στον σχεδιασμό της λεγόμενης «φάσης 2».

Αν σου άρεσε κάνε