Η Μέρκελ προσπαθεί να χαμηλώσει τους τόνους για την απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου

Η Μέρκελ προσπαθεί να χαμηλώσει τους τόνους για την απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 11/05/20, 15:55

Ως «επιλύσιμο» θεωρεί η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, το ζήτημα που έχει ανακύψει σχετικά με τη συνταγματικότητα του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τις ενστάσεις του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας, αρκεί η ΕΚΤ να επιχειρηματολογήσει και να δώσει εξηγήσεις για το QE, αναφέρουν στο Reuters δύο αξιωματούχοι που συμμετείχαν σε σύσκεψη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

Υπενθυμίζεται πως το γερμανικό δικαστήριο έδωσε την προηγούμενη εβδομάδα στην ΕΚΤ διορία τριών μηνών να δικαιολογήσει την αναγκαιότητα του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, καθώς σε αντίθεση περίπτωση δεν θα επιτρέψει τη συμμετοχή της Bundesbank σε αυτό.

Στη σύσκεψη, η καγκελάριος Μέρκελ φέρεται να δήλωσε ότι είναι κατανοητό που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπογραμμίζει το γεγονός ότι τα εθνικά δικαστήρια δεν μπορούν να υπερισχύσουν και να αμφισβητήσουν τις αποφάσεις των εθνικών δικαστηρίων.

Η Μέρκελ έκανε λόγο για «σοφή» απάντηση στην απόφαση των Γερμανών δικαστών, κάτι που είναι μείζονος σημασίας, ενώ εξέφρασε ανησυχίες που κάποιες χώρες της Ε.Ε., όπως η Πολωνία, χαιρέτισαν την απόφαση.

Αν σου άρεσε κάνε