Αντιπρόταση 4 ευρωπαϊκών χωρών στο γερμανογαλλικό Ταμείο Ανάκαμψης

Αντιπρόταση 4 ευρωπαϊκών χωρών στο γερμανογαλλικό Ταμείο Ανάκαμψης

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:59 Δημιουργία 20/05/20, 19:59

Τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες θα αντιπροτείνουν μια εναλλακτική λύση στο ευρύ γερμανογαλλικό σχέδιο για την ανάκαμψη, που στόχο έχει να βοηθήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να ξεπεράσει την κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία του κοροναϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε.

Η Ολλανδία, η Αυστρία, η Δανία και η Σουηδία - που χαρακτηρίζονται ως οι τέσσερις «λιτοδίαιτες» χώρες - θα επιμείνουν στη γραμμή της απαίτησης μεγαλύτερων εγγυήσεων από τις χώρες που θα λαμβάνουν βοήθεια για να θεσπίσουν μεταρρυθμίσεις.

Επίσης θα υποστηρίξουν στο σχέδιό τους ότι όλες αυτές οι ενισχύσεις θα πρέπει να λάβουν τη μορφή δανείων, όχι επιχορηγήσεων.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν έθεσαν προς διαβούλευση ένα σχέδιο ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής οικονομίας που έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία της Covid-19, μέσα από τη θέσπιση ενός πρωτόγνωρου μηχανισμού για την αμοιβαιοποίηση του ευρωπαϊκού χρέους

Αν σου άρεσε κάνε