Bρετανία: Στα 67 δισ. στερλίνες η «τρύπα» του προϋπολογισμού

Bρετανία: Στα 67 δισ. στερλίνες η «τρύπα» του προϋπολογισμού

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:12 Δημιουργία 22/05/20, 12:09

Σε επίπεδα-ρεκόρ εκτοξεύθηκε τον Απρίλιο το έλλειμμα στον προϋπολογισμό της Βρετανίας, καθώς οι δαπάνες της κυβέρνησης αυξήθηκαν κατά 57%, μετά τα άνευ προηγουμένου μέτρα για να αποτρέψει την κατάρρευση της οικονομίας.

Βουτιά 18,1% στις πωλήσεις λιανικής τον προηγούμενο μήνα, με τα στοιχεία να σκιαγραφούν ζοφερή εικόνα για τις προοπτικές της οικονομίας.

Τα στοιχεία για την «τρύπα» του βρετανικού προϋπολογισμού, που έφθασε στα 62,1 δισ. στερλίνες -το μεγαλύτερο ποσό από την εποχή έναρξης καταγραφής στοιχείων, το 1993- αντικατοπτρίζουν το κόστος παρεμβάσεων που έχει ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, μεταξύ των οποίων και την κάλυψη των μισθών για οκτώ εκατ. εργαζομένους σε αναστολή σύμβασης εργασίας, την αύξηση των επιδομάτων ανεργίας και το πλήγμα στα φορολογικά έσοδα, καθώς η οικονομία έχει εισέλθει σε ύφεση.

Στο «μέτωπο» των πωλήσεων λιανικής, η βουτιά 18,1% ήταν η μεγαλύτερη όλων των εποχών. Οι πωλήσεις ειδών ένδυσης κατέρρευσαν 50,2%, καθώς τα καταστήματα λιανικής παρέμειναν κλειστά εν μέσω lockdown.

Αν σου άρεσε κάνε