Μινεάπολη: Συνελήφθη ο αστυνομικός για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Μινεάπολη: Συνελήφθη ο αστυνομικός για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 29/05/20, 21:56

TAGS

Στην σύλληψη του αστυνομικού που εμφανίζεται να πιέζει με το γόνατό του τον λαιμό του Αφροαμερικανού Τζόρτζ Φλόιντ, πριν ο τελευταίος αφήσει την τελευταία του πνοή την Δευτέρα 25 Μαΐου, προχώρησαν οι αρχές της πολιτείας της Μινεσότα.

Πιο αναλυτικά, ο Ντέρεκ Σοβίν -ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από την υπηρεσία του μετά τη δολοφονία του Φλόιντ- συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) από συναδέλφους του, σύμφωνα με όσα αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας της Μινεάπολη, ενώ προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Ο δημόσιος κατήγορος της Πολιτείας Μάικ Φρίμαν είχε προαναγγείλει εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας του Αφροαμερικανού, ένα συμβάν που έχει προκαλέσει οργή στις ΗΠΑ, ενώ τις τελευταίες τρεις ημέρες βίαια επεισόδια λαμβάνουν χώρα σε ημερήσια βάση σε αρκετές πόλεις εκτός της Μινεάπολης.

Σημειώνεται παράλληλα, πως ακόμα τρεις αστυνομικοί που ήταν παρόντες στο συμβάν αναμένεται να διερευνηθούν για τον ρόλο τους στην υπόθεση, ενώ στις έρευνες για την δολοφονία του Τζ. Φλόιντ συμμετέχει το FBI αλλά και το Ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αν σου άρεσε κάνε