Επαφές Ρωσίας - Τουρκίας για την παράδοση δεύτερης συστοιχίας S-400

Επαφές Ρωσίας - Τουρκίας για την παράδοση δεύτερης συστοιχίας S-400

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 02/06/20, 16:34

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας για την παράδοση της δεύτερης συστοιχίας των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400.

Αυτή τη στιγμή αναμένεται η τελική απόφαση εκ μέρους της τουρκικής πλευράς στο ζήτημα αυτό, δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας στρατιωτικο-τεχνολογικής συνεργασίας Ντμίτρι Σουγκάγεφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Eko türk tv.

Ο Σουγκάγεφ δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει με την Τουρκία τη δυνατότητα της τεχνολογικής συνεργασίας, δηλαδή την συμμετοχή τουρκικών εταιρειών στην παραγωγή τέτοιων συστημάτων, προσθέτοντας ότι συνομιλίες στο ζήτημα αυτό διεξάγονται, αλλά δεδομένων των περιορισμών που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας του νέου κοροναϊού, είναι δύσκολο προβλέψει κανείς πότε χρονικά θα υπογραφεί η σχετική συμφωνία.

Ο Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε επίσης ότι αυτή τη στιγμή το ύψος των παραγγελιών που έχει κάνει η Τουρκία σε ρωσικούς εξοπλισμούς φθάνει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Αν σου άρεσε κάνε