Λίγο πριν από τους 40.000 οι νεκροί στη Βρετανία από τον κοροναϊό

Λίγο πριν από τους 40.000 οι νεκροί στη Βρετανία από τον κοροναϊό

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 03/06/20, 20:59

Λίγο πριν από τους 40.000 διαμορφώνονται οι νεκροί από τον κοροναϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο, με το βρετανικό υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει ακόμα 359 θανάτους το τελευταίο 24ωρο και ανεβάζοντας το σύνολο των θυμάτων σε 39.728.

Χθες διαγνώστηκαν 1,871 θετικά τεστ. Ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης, Πάτρικ Βάλανς, επανέλαβε στη διάρκεια της ενημέρωσης ότι ο πραγματικός αριθμός νέων περιστατικών με κορονaϊό ημερησίως εκτιμάται περίπου στις 8.000 (καθώς ο ημερήσιος αριθμός που παρουσιάζει το υπουργείο αφορά μόνο αυτούς που έκαναν το τεστ και βρέθηκαν θετικοί).

Επεσήμανε ότι οι αριθμοί πέφτουν με αργούς ρυθμούς, γεγονός που δεν αφήνει χώρο για μεγάλη ευελιξία. Επίσης, επέστησε προσοχή σε ένα πιθανό νέο κύμα πανδημίας στη Βρετανία, αφού υπάρχουν παραδείγματα στη διεθνή κοινότητα νέων εξάρσεων του ιού μετά την άρση των περιορισμών στις χώρες.

Ερωτηθείς για την συγκεκριμένη χρονική στιγμή έναρξης ισχύος της καραντίνας στις διεθνείς αφίξεις, ο Βάλανς είπε ότι η επιστημονική επιτροπή δεν έδωσε συστάσεις για την χρονική στιγμή εφαρμογής της, καθώς αυτό είναι ένα πολιτικό θέμα που αφορά την κυβέρνηση, αλλά επανέλαβε ότι η επιστημονική επιτροπή συστήνει ότι το μέτρο της καραντίνας έχει το καλύτερο αποτέλεσμα όταν τα περιστατικά του ιού βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο εντός του Ηνωμένου Βασιλείου και σε υψηλό σε άλλες χώρες.

Ανοίγουν τα σχολεία στην Ουαλία στο τέλος του μήνα

Στις 29 Ιουνίου θα ανοίξουν τα σχολεία στην Ουαλία με μία παράταση κατά μία εβδομάδα του θερινού τριμήνου, όπως ανακοίνωσε η αποκεντρωμένη διοίκηση.

Η επαναλειτουργία θα γίνει σταδιακά και με μικρότερο αριθμό μαθητών ανά τάξη, ώστε το σύνολο των μαθητών σε κάθε σχολείο να μην ξεπερνά το ένα τρίτο κάθε ημέρα, ενώ τα μαθήματα στην τάξη θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται και από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ακόμη και από τη νέα σχολική χρονιά, το Σεπτέμβριο. Τα κολέγια θα ανοίξουν στις 15 Ιουνίου.

Αν σου άρεσε κάνε