Αρνητική η Μέρκελ στο ενδεχόμενο 5ης θητείας στη γερμανική καγκελαρία

Αρνητική η Μέρκελ στο ενδεχόμενο 5ης θητείας στη γερμανική καγκελαρία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:09 Δημιουργία 05/06/20, 15:08

«Όχι, όχι! Στ' αλήθεια όχι!», δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, πριν καν η δημοσιογράφος του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης «ZDF» ολοκληρώσει την ερώτηση για το αν θα διεκδικήσει και πέμπτη θητεία.

Το «όχι» εξακολουθεί να ισχύει ... «πολύ σταθερά!», τόνισε.

Η ίδια εμφανίστηκε κατηγορηματικά αρνητική σε ότι αφορά το ενδεχόμενο παραμονής της στην πολιτική και νέας υποψηφιότητας για την καγκελαρία.

Η Μέρκελ, η οποία είχε δηλώσει ήδη το 2018 ότι η τρέχουσα, τέταρτη, θητεία της θα είναι η τελευταία, τόνισε ότι δεν σκέφτεται την παραμονή της και ότι στο μυαλό της έχει μόνο την ευθύνη και τους επόμενους μήνες και όχι μια ακόμη θητεία.

«Ο λόγος μου ισχύει και το έχω άλλωστε πει πολύ συχνά», δήλωσε.

Σχολιάζοντας τα ενισχυμένα ποσοστά του κόμματός της (CDU) και την υψηλή αποδοχή που απολαμβάνουν η ίδια και η κυβέρνησή της για την διαχείριση της κρίσης του κοροναϊού, η Μέρκελ έκανε λόγο για «εργασία με συγκεντρωμένο τρόπο, ενότητα και χωρίς καβγάδες για μικροπράγματα».

Σε ότι αφορά τις καλοκαιρινές της διακοπές, η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι φέτος θα ξεκουραστεί στην πατρίδα της και όχι στο νότιο Τιρόλο που συνήθιζε να επισκέπτεται τον Αύγουστο.

Αν σου άρεσε κάνε