Στα 960 τα κρούσματα του κοροναϊού στην Κύπρο

Στα 960 τα κρούσματα του κοροναϊού στην Κύπρο

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 05/06/20, 21:36

Άλλα δύο κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 εντοπίστηκαν στην Κύπρο, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, από 136 δείγματα που λήφθηκαν από επαναπατρισθέντες, εντοπίστηκε ένα κρούσμα. Ήδη έχουν εντοπιστεί οι στενές επαφές του συγκεκριμένου ατόμου κι έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα σχετικά πρωτόκολλα για παραμονή τους υπό περιορισμό μέχρι να υποβληθούν ξανά σε εργαστηριακό έλεγχο.

Το δεύτερο κρούσμα βρέθηκε μεταξύ των 295 δειγμάτων που δόθηκαν από ιδιωτική πρωτοβουλία.

Παράλληλα, διεκπεραιώθηκαν χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

Από το πρόγραμμα ελέγχου 10.000 εργαζομένων σε κομμωτήρια, κουρεία, ινστιτούτα αισθητικής, κέντρα δερματοστιξίας και χώρους εστίασης, 226 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Από το πρόγραμμα ελέγχου 20.000 μαθητών και προσωπικού σχολικών μονάδων, αρνητικά βγήκαν τα αποτελέσματα για 802 εργαστηριακές εξετάσεις.

Από το πρόγραμμα ελέγχου 20.000 εργαζομένων σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και εργοτάξια, αρνητικά ήταν 2 δείγματα.

Από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, ολοκληρώθηκαν 188 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Από το πρόγραμμα παραπομπών από προσωπικούς ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα για 46 δείγματα, και

Από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, διεκπεραιώθηκαν 141 εργαστηριακές εξετάσεις.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 960.

Επιπλέον, μέχρι σήμερα το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου εξακολουθούν να βρίσκονται νοσηλευόμενα τέσσερα άτομα. Επίσης, τρεις ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Αν σου άρεσε κάνε