Υπό έλεγχο η εξάπλωση του κοροναϊού, λέει τώρα το Πεκίνο

Υπό έλεγχο η εξάπλωση του κοροναϊού, λέει τώρα το Πεκίνο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:24 Δημιουργία 18/06/20, 14:24

Ο Wu Zunyou, επικεφαλής επιδημιολόγος του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων της Κίνας, δήλωσε ότι η πρόσφατη αναζωπύρωση της εξάπλωσης του κοροναϊού στο Πεκίνο έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ενδέχεται να υπάρξουν νέα κρούσματα τις επόμενες ημέρες, αλλά τόνισε ότι δεν θα πρόκειται για νέα μεταδιδόμενα κρούσματα, αλλά για αποτελέσματα εξετάσεων που έχουν διενεργηθεί.

Μετά από περισσότερες από 50 ημέρες χωρίς κρούσματα στο Πεκίνο, η πόλη ανέφερε ένα κρούσμα την Πέμπτη της περασμένης εβδομάδας. Άλλα έξι κρούσματα καταγράφηκαν την Παρασκευή και μέχρι τη Δευτέρα, καταγράφηκαν συνολικά 106 νέα κρούσματα σε διάστημα πέντε ημερών.

Το μεγαλύτερο μέρος των κρουσμάτων εντοπίζεται σε μια μεγάλη αγορά προϊόντων χονδρικής ονόματι Xinfadi, που βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης, περίπου 14 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πλατείας Τιενανμέν στο κέντρο του Πεκίνου.

Ο Chu Junwei, αξιωματούχος του Πεκίνου, δήλωσε στους δημοσιογράφους το Σαββατοκύριακο ότι τα νέα κρούσματα έθεσαν την περιοχή σε "κατάσταση έκτακτης ανάγκης εν καιρώ πολέμου". Οι αρχές εφάρμοσαν lockdown σε ορισμένες περιοχές, έκλεισαν σχολεία ενώ μπήκαν σε ισχύ και ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Αν σου άρεσε κάνε